Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Vereniging » Ons aanbod » Kader Primair


Kader Primair

Kader Primair behoort tot de beste en meestgelezen maandbladen voor het schoolmanagement in Nederland. En daar zijn we trots op. Kader Primair besteedt zowel aandacht aan de activiteiten van de AVS, als aan de belangrijkste ontwikkelingen in het onderwijsbeleid en op het vakgebied van de schoolleider. Vooral de praktijkgerichte insteek van het blad wordt door schoolleiders bijzonder gewaardeerd.

Bekijk de nieuwste Kader Primair

De wereld in school
Het thema van deze Kader Primair is: De wereld in school

Burgerschap in het onderwijs blijft een lastig te vangen onderwerp. De kennisverschillen tussen, en mate van aandacht hiervoor op scholen zijn groot. Laat staan wereldburgerschap, zou je denken. Kader Primair vroeg zich af wat we op dit vlak kunnen leren van het groeiende aantal internationaal georiënteerde scholen, die (vroeg) meertalig onderwijs vaak hoog in het vaandel hebben staan. Er blijkt een kruisbestuiving: “Meertaligheid stimuleert respect voor culturele diversiteit, opent de weg naar wereldburgerschap en maakt van leerlingen open en sociaal-cultureel bewuste individuen”, aldus een schoolleider en lid van een van de ontwikkelteams van Curriculum.nu.

Een kruisbestuiving van ander niveau vindt plaats op de eerste internationale pabo ter wereld in – off all places – ons eigen Meppel. Studenten uit alle windstreken worden er opgeleid om straks wereldwijd les te kunnen geven. Vooral op internationale scholen, maar dat hoeft niet per se. “Doordat je kennis hebt gemaakt met verschillende methoden, kun je het reguliere onderwijs ook met open blik en nieuwe inzichten benaderen”, aldus een Italiaanse studente.

Tot slot belichten we de kruisbestuiving tussen Nederlandse en IJslandse schoolleiders, die ontstond na hun eerste ontmoeting op de tweejaarlijkse conferentie van de European School Heads Association (ESHA). “Je kunt op bezoek gaan bij andere scholen, dingen zien en thuis weer verder gaan zoals je altijd deed. Maar dit keer is er echt iets gebeurd.”

Kader Primair - abonnement

Via onderstaand formulier kunt u een abonnement afsluiten op Kader Primair. Dit abonnement is alleen mogelijk voor niet-directieleden.

Abonnement
Bestelgegevens