Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Vereniging » Ons aanbod » Kader Primair


Kader Primair

Kader Primair behoort tot de beste en meestgelezen maandbladen voor het schoolmanagement in Nederland. En daar zijn we trots op. Kader Primair besteedt zowel aandacht aan de activiteiten van de AVS, als aan de belangrijkste ontwikkelingen in het onderwijsbeleid en op het vakgebied van de schoolleider. Vooral de praktijkgerichte insteek van het blad wordt door schoolleiders bijzonder gewaardeerd.

Bekijk de nieuwste Kader Primair

Privacy
Het thema van deze Kader Primair is: Privacy

Het zorgde afgelopen mei op diverse scholen wellicht voor wat paniek: het ingaan van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), oftewel de nieuwe Europese wet- en regelgeving op het gebied van privacy. Is de AVG strenger? Ja. Brengt het heel veel extra werk met zich mee? Niet per definitie. Is panikeren terecht als je het nog niet helemaal op orde hebt? Nee. Kader Primair zet in dit thema nog even op een rijtje wat er veranderd is voor scholen, polst hoe ver het funderend onderwijs ermee is en plaatst een en ander in perspectief. “Het is een cultuurverandering die niet van vandaag op morgen hoeft plaats te vinden”, stelt privacyexpert Job Vos van Kennisnet.

Ook zoomen we in op de specifieke rol van de schoolleider bij het omgaan met de AVG. Hoe geef je daar leiding aan? Waar loop je tegenaan? Welke taken en verantwoordelijkheden liggen bij jou en wat laat je over aan het schoolbestuur? Schoolleiders van het Delftse bestuur Librijn volgden een training: “Memorysticks heb ik verbannen; we doen nu alles in de cloud met een beveiligd wachtwoord.”

Tot slot aandacht voor de privacy van leerlingen. Hoe leer je hen hun gegevens te beschermen in een tijd waarin vooral online alles maar gedeeld lijkt te worden? Een schoolleider: “We laten hen nadenken: een foto online, wil je dat? En als het een foto van jou in je bikini is?”

Kader Primair - abonnement

Via onderstaand formulier kunt u een abonnement afsluiten op Kader Primair. Dit abonnement is alleen mogelijk voor niet-directieleden.

Abonnement
Bestelgegevens