Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Vereniging » Ons aanbod » Kader Primair


Kader Primair

Kader Primair behoort tot de beste en meestgelezen maandbladen voor het schoolmanagement in Nederland. En daar zijn we trots op. Kader Primair besteedt zowel aandacht aan de activiteiten van de AVS, als aan de belangrijkste ontwikkelingen in het onderwijsbeleid en op het vakgebied van de schoolleider. Vooral de praktijkgerichte insteek van het blad wordt door schoolleiders bijzonder gewaardeerd.

Bekijk de nieuwste Kader Primair

De duurzame school
Het thema van deze Kader Primair is: De duurzame school

Het begrip ‘duurzaam’ is op meerdere manieren uit te leggen: toekomstbestendig, milieuvriendelijk, flexibel, et cetera. In dit thema van Kader Primair benaderen we de duurzame school dan ook vanuit verschillende invalshoeken. Om te beginnen kijken we naar de meerwaarde – maar ook de ongemakken – van duurzaam ruimtegebruik door scholen. Onderwijshuisvesting in een flexibele, multifunctionele accommodatie met meerdere gebruikers heeft veel voordelen maar ook nadelen. En het vergt soms ‘omdenken’ in wat een schoolgebouw is. Wat zijn de ervaringen van schoolleiders?
Daarnaast gaan we in op de aandacht voor duurzaamheid in het onderwijs zelf. Leerlingen beseffen steeds meer dat de mens als gebruiker van de aarde invloed heeft op het welzijn van onze planeet. Hoe kunnen we ze daar op school nog meer bewust van maken, zonder het onderwijsprogramma verder te belasten? Een hoogleraar duurzaamheid en de schoolleiders uit het ontwikkelteam Mens & Natuur van Curriculum.nu geven hun visie. En we gaan te rade bij een afvalvrije school en een school met een sloop- en recycleatelier.
Tot slot nemen we een kijkje op de duurzaamste school – een integraal kindcentrum – van Nederland. Met een ingenieus ijs(opslag)- systeem en collectoren voor koeling in de zomer en verwarming in de winter. Maar ook hergebruik van (regen)water, aardgasvrij, zonnepanelen, dakvegetatie en ga zo maar door. De exploitatiekosten zijn met twee derde gedaald. Betrokkenen vertellen over de totstandkoming en, wederom, het betrekken van leerlingen bij dit thema.

Kader Primair - abonnement

Via onderstaand formulier kunt u een abonnement afsluiten op Kader Primair. Dit abonnement is alleen mogelijk voor niet-directieleden.

Abonnement
Bestelgegevens