Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Vereniging » Helpdesk » Veel gestelde vragen » Gezichtsbedekkende kleding


Veel gestelde vragen - Gezichtsbedekkende kleding

Hoe zit het met het gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding?

Auteur: AVS Helpdesk

Per 1 augustus 2019 is het verboden gezichtsbedekkende kleding te dragen in onderwijsinstellingen, het openbaar vervoer, overheidsinstellingen en zorginstellingen.

De Wet Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding bepaalt dat het dragen van kleding die het gezicht geheel bedekt of zodanig bedekt dat alleen de ogen onbedekt zijn, of onherkenbaar maakt, verboden is. Het verbod geldt voor alle vormen van gezichtsbedekking zoals bivakmutsen, boerka’s, niqabs en integraalhelmen. Een hoofddoek, een geschminkt gezicht, een sluier die het gezicht niet bedekt of een hoofddeksel vallen niet onder het verbod. Ook gezichtsbedekkende kleding die nodig is voor de veiligheid of de gezondheid, is toegestaan.

Het is niet verplicht het verbod op gezichtsbedekkende kleding in de schoolgids op te nemen en de school is ook niet verplicht medewerkers of ouders met gezichtsbedekkende kleding aan te spreken. Maar andere ouders of medewerkers kunnen wel de politie bellen en ook de wijkagent, mocht deze op school zijn, is verplicht de drager van de gezichtsbedekkende kleding aan te spreken. Het is te allen tijde belangrijk dat de schooldirecteur hierover het gesprek voert in het team, met de medezeggenschapsraad en de ouders. Stichting School & Veiligheid adviseert scholen afspraken hierover te maken met de wijkagent en deze afspraken vast te leggen in protocollen.

Downloads en links
Het wetsvoorstel Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding
Meer informatie over hoe om te gaan met het verbod, Stichting School & Veiligheid
Per 1 augustus verbod gezichtsbedekkende kleding

Trefwoorden: Kledingvoorschriften

Gepubliceerd op: 14 mei 2019