Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com

symposium-schoolleiders-van-de-toekomst.jpg

Symposium ‘Schoolleiders van de toekomst’

16 januari 2020 | Brabanthallen Den Bosch

Het onderwijs is in transitie en heeft behoefte aan schoolleiders die het verschil kunnen maken. Minister Slob wil samen met verschillende onderwijsorganisaties waaronder de AVS, werken aan een stevige schoolleidersagenda om de beroepsgroep beter te positioneren. Deze ‘Toekomstagenda Schoolleiders’ staat centraal tijdens het symposium ‘Schoolleiders van de toekomst’ dat plaatsvindt op 16 januari in de Brabanthallen in Den Bosch tijdens de KindVak.

Doel van het symposium is inspiratie en taal aanreiken voor de school van de toekomst en daarmee de Toekomstagenda schoolleiders en de politieke agenda te vullen. Diverse experts delen hun visie. Zo vertelt landelijk bestuurlijk aanjager en voormalig wethouder én basisschooldirecteur René Peeters over de noodzakelijk verbinding in het eco-systeem van kinderen. Spreekt ceo van Microsoft Ernst-Jan Stigter over het belang vanuit ondernemend Nederland en co-creatie met het bedrijfsleven. En neemt inspirator Koos Stienstra, oprichter van Intraverte, je mee in positief onderwijs, een tool die helpt om in het sociale domein de verbinding te zoeken tussen de diverse kinddiensten. Na plenaire inleidingen werk je in groepen aan een Toekomstagenda voor schoolleiders.

In de middag zijn er diverse rondetafelgesprekken onder leiding van schoolleiders die deelnamen aan de AVS Leergang Ondernemend Leiderschap en andere professionals uit het sociale domein over de ontwikkeling van onderwijs, het leren van kinderen en de toekomst van schoolleiders.

Parallel aan dit symposium dat plaatsvindt tijdens de KindVak is er een Kindersymposium onder het motto: vraag het de kinderen zelf. De kinderen hebben een eigen programma waar zij de vraag oppakken over de toekomst, de toekomst van de school en wat zij verwachten van een leraar en hun leidinggevende. Deze input koppelen de kinderen daarna terug aan de professionals en experts. Voorvechter van kinderemancipatie Prinses Laurentien gaat in gesprek met juf Daisy Mertens, die afgelopen jaar werd genomineerd voor de titel ‘Beste docent van de wereld’ en die kinderemancipatie dagelijks met haar leerlingen in praktijk brengt.

Het symposium vindt plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Dagvoorzitter van het symposium is Roelf Willemstein, voormalig directeur van het AVS Centrum Educatief Leiderschap.

schoolleiders-van-de-toekomst.png

De deelnemersbijdrage aan het symposium is € 225. AVS-leden betalen € 200. De deelnemersbijdrage is inclusief ontvangst, lunch, parkeerkosten en toegang tot de KindVak.

Na de inschrijving via onderstaand formulier ontvang je een factuur voor je deelname.

Aanmelden

Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor het symposium 'Schoolleiders van de toekomst' op KindVak.