Waarschuwingsbericht

Deze peiling is inmiddels gesloten. U kunt niet meer reageren.

symposium-schoolleiders-van-de-toekomst.jpg

Symposium ‘Schoolleiders van de toekomst’

16 januari 2020 | Brabanthallen Den Bosch

Het onderwijs is in transitie en heeft behoefte aan schoolleiders die het verschil kunnen maken. Minister Slob wil samen met verschillende onderwijsorganisaties waaronder de AVS, werken aan een stevige schoolleidersagenda om de beroepsgroep beter te positioneren. Deze ‘Toekomstagenda Schoolleiders’ staat centraal tijdens het symposium ‘Schoolleiders van de toekomst’ dat plaatsvindt op 16 januari in de Brabanthallen in Den Bosch tijdens de KindVak.

Doel van het symposium is inspiratie en taal aanreiken voor de school van de toekomst en daarmee de Toekomstagenda schoolleiders en de politieke agenda te vullen. Diverse experts delen hun visie. Zo vertelt landelijk bestuurlijk aanjager en voormalig wethouder én basisschooldirecteur René Peeters over de noodzakelijk verbinding in het eco-systeem van kinderen. Spreekt ceo van Microsoft Ernst-Jan Stigter over het belang vanuit ondernemend Nederland en co-creatie met het bedrijfsleven. En neemt inspirator Koos Stienstra, oprichter van Intraverte, je mee in positief onderwijs, een tool die helpt om in het sociale domein de verbinding te zoeken tussen de diverse kinddiensten. Na plenaire inleidingen werk je in groepen aan een Toekomstagenda voor schoolleiders.
 

Daisy Mertens-web.jpg Ernst-Jan_Stigter-web.jpg Prinses Laurentien-web.jpg Koos Stienstra-web.jpg Rene Peeters-web.jpg
Daisy Mertens, genomineerd als 'Beste docent van de wereld' Ernst-Jan Stigter, CEO Microsoft Nederland Prinses Laurentien, voorvechter kinderemancipatie Koos Stienstra, oprichter Intraverte René Peeters, aanjager samenwerking kinderopvang/ onderwijs, zorg en jeugd

 

In de middag zijn er diverse rondetafelgesprekken onder leiding van schoolleiders die deelnamen aan de AVS Leergang Ondernemend Leiderschap en andere professionals uit het sociale domein over de ontwikkeling van onderwijs, het leren van kinderen en de toekomst van schoolleiders.

Parallel aan dit symposium dat plaatsvindt tijdens de KindVak is er een Kindersymposium onder het motto: vraag het de kinderen zelf. De kinderen hebben een eigen programma waar zij de vraag oppakken over de toekomst, de toekomst van de school en wat zij verwachten van een leraar en hun leidinggevende. Deze input koppelen de kinderen daarna terug aan de professionals en experts. Voorvechter van kinderemancipatie Prinses Laurentien gaat in gesprek met juf Daisy Mertens, die afgelopen jaar werd genomineerd voor de titel ‘Beste docent van de wereld’ en die kinderemancipatie dagelijks met haar leerlingen in praktijk brengt.

Het symposium vindt plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Dagvoorzitter van het symposium is Roelf Willemstein, voormalig directeur van het AVS Centrum Educatief Leiderschap.

Lees ook:
Ernst-Jan Stigter spreker op het Symposium 'Schoolleiders van de toekomst'
Daisy Mertens op Kindersymposium
Prinses Laurentien op symposium 16 januari
René Peeters spreker op het Symposium 'Schoolleiders van de toekomst'

schoolleiders-van-de-toekomst.png

De deelnemersbijdrage aan het symposium is € 225. AVS-leden betalen € 200. De deelnemersbijdrage is inclusief ontvangst, lunch, parkeerkosten en toegang tot de KindVak.
Inschrijven is niet meer mogelijk. Mocht u toch graag willen deelnemen, neem dan contact op via congres@avs.nl