Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com

Actie #schoolleidergezocht

banner schoolleider gezocht

 

Alwéér begint het schooljaar met actie. Want dat is nog steeds nodig. Voor een rechtvaardig salaris, voor een gebalanceerd functiehuis en voor vermindering van de te hoge werkdruk voor schoolleiders. Daarbij heeft de AVS jouw hulp nodig. 
 
Het achterblijven van geactualiseerde, in de CAO PO vastgelegde arbeidsvoorwaarden voor (adjunct)directeuren maakt het moeilijk ons mooie beroep aantrekkelijk te houden. Passende arbeidsvoorwaarden die recht doen aan de hoge taakbelasting en grote verantwoordelijkheid moeten nú geregeld worden. Daarvoor is een extra investering nodig. Want de problemen die het uitblijven van die investering oplevert, zijn inmiddels in volle omvang zichtbaar. Het schoolleiderstekort is groeiende en procentueel zelfs nog groter dan het tekort aan leraren.

Het aantal directievacatures loopt tot boven 700 fte, waarvan ruim een kwart moeilijk of niet vervulbaar is. Dit is desastreus voor de kwaliteit en continuïteit van onderwijs. Zonder schoolleiders stort het onderwijs als een kaartenhuis in elkaar. Leraren en onderwijsondersteuners hebben goede schoolleiders nodig om hun werk te kunnen doen en hun leerlingen het onderwijs te geven dat zij verdienen. Er moet nu écht iets gebeuren om het tij te keren.
 
Daarom blijft de AVS specifiek actievoeren voor schoolleiders en vragen wij je mee te doen. Jouw belangen móeten voor het voetlicht blijven!

 

Wat kun jij doen?

e-mail-icon.png
Stuur een actie-mail
Mail de actiebrief aan de minister en onderwijswoordvoerders in de Tweede Kamer en stuur een cc'tje aan actie@avs.nl. Als lid van de AVS heb je een voorbeeldbrief van ons ontvangen. Ben je nog geen lid of heb je de brief nog niet ontvangen? Download hem hier. Onderaan deze pagina kun je adressen en het actiebeeldmerk #schoolleidergezocht downloaden.
twitter.png

Meng je in het publieke debat
Bijvoorbeeld op Twitter. Gebruik hierbij de hashtag #schoolleidergezocht. Adresseer naar keuze ook @arieslob, onderwijswoordvoerders in de Tweede Kamer en ons (@schoolleider).

poster-KP.jpg
Hang de A3-actieposter op
Laat zien dat je pal staat voor jouw beroep en sector door onze actieposter op te hangen. De poster vind je midden in de eerste Kader Primair van dit jaar, die begin september verschijnt. Download hier de digitale versie.

 

 

Downloads en links
 Actieposter schoolleider gezocht
 Voorbeeldbrief voor minister en onderwijswoordvoerders
 Mailadressen en twitteraccounts minister en onderwijswoordvoerders
 Banner #schoolleidergezocht
 Logo #schoolleidergezocht