Home » Vereniging » Educatieve reizen » Slovenië, Ljubliana

Slovenië, Ljubliana

Culturele reizen met schoolbezoeken
Slovenie

De rol van de gekozen schoolleider
                    
Slovenië kent een andere wijze van het benoemen van schoolleiders dan in Nederland. Elke vijf jaar kiest het schoolteam uit eigen gelederen een nieuwe leider. De benoeming wordt vervolgens voorgelegd aan het schoolbestuur, dat meestal het advies opvolgt. Hierdoor ontstaat een harmonieus samenspel tussen onderwijskundig en gedeeld leiderschap. De schoolleider staat dichtbij de dagelijkse praktijk in de klassen.
 
Basisonderwijs in Slovenië bestaat uit 9 leerjaren voor kinderen van 6 tot 15 jaar. Hierdoor is er een ononderbroken leerlijn voor alle leerlingen. De school wordt gezien als een professionele leergemeenschap en staat open voor alle leerlingen, er is dus sprake van 100 procent inclusief onderwijs.
In het curriculum is veel ruimte voor de muzikale ontwikkeling, zang en dans: een schoolorkest of koor biedt kinderen veel mogelijkheden tot artistieke ontplooiing.
 
We bezoeken scholen in Ljubliana, ontmoeten beleidsmakers en inspecteurs en onderzoeken waarom er gekozen is voor bovenstaande educatieve uitgangspunten. Zijn er voordelen, en zo ja, wat kunnen wij daar voor de Nederlandse situatie van leren?

In de kleine stad Celje bezoeken we een school met veel expertise rond inclusief onderwijs en wordt een diner georganiseerd met leraren en directeuren. Een excursie naar Postojna staat ook op het programma, waar we de beroemde grotten bezoeken. Een bijzondere belevenis! De stad Ljubliana kunnen de deelnemers op eigen gelegenheid ontdekken.

Let op! Dit is een maatwerkreis
Wat is een maatwerkreis?
Voor groepen (bovenschools) directeuren, bestuurders, schoolteams en IB-ers uit het PO en VO kan de AVS studiereizen op maat organiseren. Laat u inspireren door het aanbod in deze brochure, wij denken graag met u mee en stellen een specifiek reisprogramma samen. Afhankelijk van de gekozen bestemming en het thema zijn reizen gedurende het hele schooljaar te realiseren, met ervaren AVS-reisleiding. Wel moet rekening gehouden worden met de vakantieperiode in de verschillende landen, die veelal afwijkt van die in Nederland. Programma en kosten leggen we na goed overleg vast. Een voorbereidende bijeenkomst op locatie voor de hele groep is vast onderdeel van het aanbod. Heeft u nog vragen of wilt u een offerte op maat? Neem gerust contact op met Paul van den Heuvel of Monique Duparant, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.

Informatie

Soort reis

Maatwerk reis


Doelgroep

Directeur / schoolleider, Bestuurder, Overige belangstellenden


Kosten

Nog niet bekend - voor een kostenindicatie neemt u contact op met Marina Vijlbrief, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.
Op basis van logies, ontbijt en diner.

Inschrijven

Voor meer informatie over maatwerkreizen, denkt u aan het programma, de ontmoetingen, de reismogelijkheden (welk seizoen bijvoorbeeld) en een kostenindicatie neemt u contact op met Marina Vijlbrief, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.