Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Vereniging » Educatieve reizen » Slovenië, Ljubliana

Slovenië, Ljubliana

Culturele reizen met schoolbezoeken
Foto: Pixabay

‘De rol van de gekozen schoolleider’                         
Een nieuwe bestemming voor een AVS-studiereis, waarin de rol van de schoolleider centraal staat. Slovenië kent een andere wijze van het benoemen van schoolleiders dan in Nederland. Elke vijf jaar kiest het schoolteam uit eigen gelederen een nieuwe leider. De benoeming wordt vervolgens voorgelegd aan het schoolbestuur, dat meestal het advies opvolgt. Hierdoor ontstaat een harmonieus samenspel tussen onderwijskundig en gedeeld leiderschap. De schoolleider staat dichtbij de dagelijkse praktijk in de klassen.
 
Basisonderwijs in Slovenië bestaat uit 9 leerjaren voor kinderen van 6 tot 15 jaar. Hierdoor is er een ononderbroken leerlijn voor alle leerlingen. De school wordt gezien als een professionele leergemeenschap en staat open voor alle leerlingen, er is dus sprake van 100 procent inclusief onderwijs.
In het curriculum is veel ruimte voor de muzikale ontwikkeling, zang en dans: een schoolorkest of koor biedt kinderen veel mogelijkheden tot artistieke ontplooiing.
 
We bezoeken scholen in Ljubliana, ontmoeten beleidsmakers en inspecteurs en onderzoeken waarom er gekozen is voor bovenstaande educatieve uitgangspunten. Zijn er voordelen, en zo ja, wat kunnen wij daar voor de Nederlandse situatie van leren?

In de kleine stad Celje bezoeken we een school met veel expertise rond inclusief onderwijs en wordt een diner georganiseerd met leraren en directeuren. Een excursie naar Postojna staat ook op het programma, waar we de beroemde grotten bezoeken. Een bijzondere belevenis! De stad Ljubliana kunnen de deelnemers op eigen gelegenheid ontdekken.

Informatie

Doelgroep

Directeur / schoolleider, Bestuurder, Overige belangstellenden


Kosten

Prijsindicatie € 1.685 (op basis van gebruik van tweepersoonskamer).
Op basis van logies, ontbijt en diner.

Inbegrepen

Compleet verzorgde vliegreis, excursies per bus


Toeslag 1 persoons kamer

ca. 270 euro


Maximaal aantal deelnemers

20


Informatiebijeenkomst

ongeveer vier weken voor vertrek

Inschrijven

Voor meer informatie over maatwerkreizen, denkt u aan het programma, de ontmoetingen, de reismogelijkheden (welk seizoen bijvoorbeeld) en een kostenindicatie neemt u contact op met Marina Vijlbrief, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.