Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Vereniging » Educatieve reizen » Kroatië - Dubrovnik

Kroatië - Dubrovnik

6-daagse vliegreis (thema “onderwijs en kunst”)
Foto: Pixabay

Kroatië heeft zwaar geleden onder de Balkanconflicten die in de jaren negentig uitgevochten werden. Als gevolg daarvan moest niet alleen de constitutie van de staat, maar ook het onderwijs opnieuw worden ingericht. Positieve kant van dit ingrijpende proces is dat het oude juk van het Sovjetregime kon worden afgeworpen en dat er ruimte ontstond voor een nieuwe vorm van onderwijs, gebaseerd op de culturele en historische waarden van de bevolking van het huidige Kroatië. In tegenstelling tot de vele Slavische volkeren op de Balkan zijn Kroaten Dalmatiërs.

Ondanks de bescheiden beschikbaarheid van financiële middelen zijn de Kroaten erin geslaagd een onderwijssysteem op te zetten met een nationaal curriculum waarin alle creatieve vakken een grote rol spelen. Vooral muziek en dans zijn vanuit de culturele historie belangrijk, naast onderwijs in vreemde talen en filosofie.

Talent kan reeds in de kleuterklassen gesignaleerd worden; toelating op de leeftijd van zes jaar op een speciale ‘muziek of designbasisschool’ is mogelijk, maar ook op de reguliere scholen is veel lestijd beschikbaar voor de creatieve vakken die leerlingen de mogelijkheid bieden zich veelzijdig te ontwikkelen.

Tijdens deze studiereis bezoeken wij drie scholen in de oude binnenstad van Dubrovnik en één daarbuiten. Op het programma staan verder ontmoetingen met schoolleiders, lokale bestuurders en een aantal culturele excursies.  In Kroatië valt november nog in de nazomer.

Let op! Dit is een maatwerkreis
Wat is een maatwerkreis?
Voor groepen (bovenschools) directeuren, bestuurders, schoolteams en IB-ers uit het PO en VO kan de AVS studiereizen op maat organiseren. Laat u inspireren door het aanbod in deze brochure, wij denken graag met u mee en stellen een specifiek reisprogramma samen. Afhankelijk van de gekozen bestemming en het thema zijn reizen gedurende het hele schooljaar te realiseren, met ervaren AVS-reisleiding. Wel moet rekening gehouden worden met de vakantieperiode in de verschillende landen, die veelal afwijkt van die in Nederland. Programma en kosten leggen we na goed overleg vast. Een voorbereidende bijeenkomst op locatie voor de hele groep is vast onderdeel van het aanbod. Heeft u nog vragen of wilt u een offerte op maat? Neem gerust contact op met Marina Vijlbrief of Monique Duparant, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.

Informatie

Soort reis

Maatwerk reis


Doelgroep

Directeur / schoolleider, Overige belangstellenden


Kosten

Circa € 1680,-- euro op basis van verblijf in twee persoonskamer.
Op basis van logies, ontbijt en diner.

Maximaal aantal deelnemers

minimaal 14

Inschrijven

Voor meer informatie over maatwerkreizen, denkt u aan het programma, de ontmoetingen, de reismogelijkheden (welk seizoen bijvoorbeeld) en een kostenindicatie neemt u contact op met Marina Vijlbrief, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.