Home » Vereniging » Educatieve reizen » Italië - Rome, Abruzzo en Lazio

Italië - Rome, Abruzzo en Lazio

Culturele rondreis met schoolbezoeken, vlieg-/busreis

Sinds 1 augustus 2015 is er een nieuw schoolsysteem met belangrijke hervormingen, op gebied van curriculumontwikkeling en personeelsbeleid. We onderzoeken de veranderingen, in Rome en in kleine bergdorpen. Wat kunnen we hiervan leren? Hartelijke ontvangsten op de scholen, ontmoetingen met schoolleiders en lokaal bestuur maken deze reis onvergetelijk. Verblijf in privéhuizen, behalve in Rome.

Deze rondreis voert ons van het centrum van Rome naar de weinig bevolkte gebieden van de regio Abruzzo en weer terug. In het weekend in Rome doen we een stadstour met gids en is er gelegenheid voor een bezoek aan het Vaticaan en het Colosseum. Hierna reizen we per touringcar even buiten de Heilige Stad om een aantal scholen in Tivoli te bezoeken. Grote stadsproblematiek, emigrantenkinderen en te krappe budgetten vormen de uitdagingen voor de Italiaanse schoolleider. Toch slaagt het team erin een goed pedagogisch klimaat te scheppen en zie je op de  scholen veel blije kinderen. Naast het reguliere onderwijsaanbod worden vakken als muziek en industrieel design met enthousiasme onderwezen door vakleraren.

In de omgeving van L’Aquila verblijven we in een klein bergdorp waarvandaan we een vijftal scholen bezoeken. Dit gebied werd in 2009 getroffen door een zware aardbeving waarvan de gevolgen nu nog duidelijk zichtbaar zijn. Wat was de rol van de schoolleider destijds en hoe wordt nu nog omgegaan met de gevolgen? We spreken daarover met directeuren, een burgemeester, leraren en ouders. In het bergdorp logeren we in privéhuizen  en dineren we telkens in een ander restaurant. Dit biedt een unieke gelegenheid het land van binnenuit te leren kennen.

Een bergwandeling, stadstour in L’Aquila en een kookworkshop behoren tot het programma.

Let op! Dit is een maatwerkreis
Wat is een maatwerkreis?
Voor groepen (bovenschools) directeuren, bestuurders, schoolteams en IB-ers uit het PO en VO kan de AVS studiereizen op maat organiseren. Laat u inspireren door het aanbod in deze brochure, wij denken graag met u mee en stellen een specifiek reisprogramma samen. Afhankelijk van de gekozen bestemming en het thema zijn reizen gedurende het hele schooljaar te realiseren, met ervaren AVS-reisleiding. Wel moet rekening gehouden worden met de vakantieperiode in de verschillende landen, die veelal afwijkt van die in Nederland. Programma en kosten leggen we na goed overleg vast. Een voorbereidende bijeenkomst op locatie voor de hele groep is vast onderdeel van het aanbod. Heeft u nog vragen of wilt u een offerte op maat? Neem gerust contact op met Paul van den Heuvel of Monique Duparant, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.

Informatie

Soort reis

Maatwerk reis


Doelgroep

Directeur / schoolleider, Overige belangstellenden


Kosten

Nog niet bekend - voor een kostenindicatie neemt u contact op met Marina Vijlbrief, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.
Op basis van logies, ontbijt en diner.

Inschrijven

Voor meer informatie over maatwerkreizen, denkt u aan het programma, de ontmoetingen, de reismogelijkheden (welk seizoen bijvoorbeeld) en een kostenindicatie neemt u contact op met Marina Vijlbrief, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.