Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Vereniging » Educatieve reizen » Italië - Rome, Abruzzo en Lazio

Italië - Rome, Abruzzo en Lazio

Culturele rondreis met schoolbezoeken, vlieg-/busreis

Deze rondreis voert ons van het centrum van Rome naar de weinig bevolkte gebieden van de regio Abruzzo en weer terug. In het weekend in Rome doen we een stadstour met gids en is er gelegenheid voor een bezoek aan het Vaticaan en het Colosseum. Hierna reizen we per touringcar even buiten de Heilige Stad om een aantal scholen in Tivoli te bezoeken. Grote stadsproblematiek, emigrantenkinderen en te krappe budgetten vormen de uitdagingen voor de Italiaanse schoolleider. Toch slaagt het team erin een goed pedagogisch klimaat te scheppen en zie je op de  scholen veel blije kinderen. Naast het reguliere onderwijsaanbod worden vakken als muziek en industrieel design met enthousiasme onderwezen door vakleraren.

In de omgeving van L’Aquila verblijven we in een klein bergdorp waarvandaan we een vijftal scholen bezoeken. Dit gebied werd in 2009 getroffen door een zware aardbeving waarvan de gevolgen nu nog duidelijk zichtbaar zijn. Wat was de rol van de schoolleider destijds en hoe wordt nu nog omgegaan met de gevolgen? We spreken daarover met directeuren, een burgemeester, leraren en ouders. In het bergdorp logeren we in privéhuizen  en dineren we telkens in een ander restaurant. Dit biedt een unieke gelegenheid het land van binnenuit te leren kennen.

Een bergwandeling, stadstour in L’Aquila en een kookworkshop behoren tot het programma.

Informatie

Doelgroep

Directeur / schoolleider, Overige belangstellenden


Kosten

Prijsindicatie : € 1650,--
Op basis van logies, ontbijt en diner.

Maximaal aantal deelnemers

15

Inschrijven

Voor meer informatie over maatwerkreizen, denkt u aan het programma, de ontmoetingen, de reismogelijkheden (welk seizoen bijvoorbeeld) en een kostenindicatie neemt u contact op met Marina Vijlbrief, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.