Home » Vereniging » Educatieve reizen » IJsland

IJsland

Culturele reis met schoolbezoeken (rondreis met eigen vervoer)
IJsland

Hoe bereiden de scholen kinderen voor op een modern leven dat zich ook buiten het eiland afspeelt, terwijl traditionele waarden en isolement de basis van het dagelijkse leven vormen? Schoolbezoeken in Reykjavik en in kleine dorpen en excursies mogelijk naar de Blue Lagoon, de Strokkur geysir, de Gullfoss waterval en het nationaal park Thing Vellir. Ook kan een gletsjertocht met gids op het programma staan.

De schoolbezoeken
Wij bezoeken twee verschillende scholen in Reykjavik, een grote traditionele school, georganiseerd op basis van jaargroepen, veel aandacht voor de IJslandse cultuur, dans en muziek en sage en legende. De tweede school is gevestigd in een opvallend modern gebouw, met flexibele lokalen (voor telkens twee groepen) waar instructie gevarieerd wordt aangeboden. Samenwerkend leren, differentiatie en vakoverschrijdende activiteiten worden door zelfstandige lerarenteams gerealiseerd.
Beide directeuren kunnen wij uitnodigen voor het diner, zodat op een informele wijze van gedachte gewisseld  kan worden.
De school in het binnenland heeft een belangrijke sociale functie in de streek, veel aandacht en tijd voor “onderwijs op maat” en buitenlessen.
 
De school aan de Zuidkust is een streekschool waar samen met andere educatieve partners een totaalaanbod wordt gerealiseerd: sport- en zwem accommodatie, peuterspeelzaal en bibliotheek. Kleine groepen en inclusief onderw
 
Door de verschillen tussen de scholen kunnen wij leren hoe een nationaal curriculum door de schoolteams zelf vorm gegeven kan worden, afhankelijk van de lokale omstandigheden. Actuele concepten zoals “deep learning”, focus op leren en “mindfulness” zijn te zien naast aandacht voor opvoedingsidealen van ouders en kennis over de identiteit van de IJslandse cultuur.
 
Het land, de cultuur en de natuur
De moderne en snel groeiende hoofdstad, smeulende vulkanen en geothermische velden, spoelzandvlakten, meren met ijsschotsen en imposante gletsjers. Deze studiereis biedt de kans kennis te nemen van de unieke en zeer verschillende landschappen en historische plaatsen.
Wij reizen met eigen vervoer, dit geeft de vrijheid te stoppen waar wij willen of een omweg te nemen.
De geplande excursies (soms vergen die lichamelijke inspanning) bieden een bijzondere gelegenheid aan de deelnemers elkaar op een intensieve wijze anders te leren kennen. Ook dit is samenwerkend leren.

NB: De prijzen van reizen naar IJsland zijn de laatste jaren sterk gestegen en dat zal de komende jaren nog voortduren. De AVS kan deze educatieve reis nog voor de huidige prijs aan bieden.

Let op! Dit is een maatwerkreis
Wat is een maatwerkreis?
Voor groepen (bovenschools) directeuren, bestuurders, schoolteams en IB-ers uit het PO en VO kan de AVS studiereizen op maat organiseren. Laat u inspireren door het aanbod in deze brochure, wij denken graag met u mee en stellen een specifiek reisprogramma samen. Afhankelijk van de gekozen bestemming en het thema zijn reizen gedurende het hele schooljaar te realiseren, met ervaren AVS-reisleiding. Wel moet rekening gehouden worden met de vakantieperiode in de verschillende landen, die veelal afwijkt van die in Nederland. Programma en kosten leggen we na goed overleg vast. Een voorbereidende bijeenkomst op locatie voor de hele groep is vast onderdeel van het aanbod. Heeft u nog vragen of wilt u een offerte op maat? Neem gerust contact op met Paul van den Heuvel of Monique Duparant, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.

Informatie

Soort reis

Maatwerk reis


Doelgroep

Directeur / schoolleider, Interne begeleider, Bestuurder, Adjunct directeur


Kosten

€ 2.450 voor leden / € 2.550 voor niet leden
Op basis van logies, ontbijt en diner.

Inbegrepen

Gebaseerd op gebruik van twee-persoons-kamers, inclusief retourvlucht Amsterdam-Keflavik, hotelovernachtingen met ontbijt en diner, huurauto’s, alle excursies, AVS-reisleiding en voorbereiding, o.a. een kennismakingsbijeenkomst op locatie en een uitgebreide reader.


Niet inbegrepen

Lunches


Toeslag 1 persoons kamer

Circa € 475,-


Maximaal aantal deelnemers

15 - 20 personen


Informatiebijeenkomst

Ongeveer een maand voor vertrek

Inschrijven

Voor meer informatie over maatwerkreizen, denkt u aan het programma, de ontmoetingen, de reismogelijkheden (welk seizoen bijvoorbeeld) en een kostenindicatie neemt u contact op met Marina Vijlbrief, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.