Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Vereniging » Educatieve reizen » Ierland - Dublin

Ierland - Dublin

Passend onderwijs

REIS VOLGEBOEKT

5-daagse vliegreis
Passend onderwijs of inclusief onderwijs zijn termen die niet van toepassing zijn op het onderwijs in Ierland, in elk geval niet om een onderscheid te maken tussen PO en SBO. Er bestaan scholen en kinderen en deze twee horen bij elkaar.
In het gehele land bestaan slechts vijf scholen voor (zeer) speciaal onderwijs, voor slechthorenden en slechtzienden, meestal met een internaat.
Alle andere kinderen bezoeken gewone scholen. Zijn er dan geen verschillen? Die zijn er wel. Er bestaan scholen voor meisjes, voor jongens en er zijn gemengde scholen. Die vormen zijn veelal historisch gegroeid.
Ongeveer 8% van de scholen zijn prive instituten; curriculum is door het Ministerie van Onderwijs vastgesteld, de salarissen van leraren en directie wordt ook door het Rijk bekostigd.  De ouders betalen schoolgeld en vormen het bestuur.
De Katholieke kerk heeft 95% van alle scholen in haar bezit, dat wil zeggen de gebouwen en de grond waarop de scholen staan. Wederom, het staats curriculum is leidend.
En dan zijn er nog scholen waar Gaelic de voertaal is, Engels is de tweede taal.

Kortom, omgaan met verschillen, op alle niveaus.
 
Tijdens deze studiereis bezoeken wij drie verschillende scholen en kunnen wij onderzoeken hoe speciale zorg voor leerlingen wordt georganiseerd. Er worden presentaties verzorgd door directeuren en “special need teachers” evenals door de president van de Ierse school- leidersorganisatie. Wij bezoeken een historisch onderwijsmuseum.
Daarnaast staan een stadswandeling met gids en een “literaire kroegentocht” op het programma. Natuurlijk blijft er tijd over om een museum te bezoeken of de Guiness brouwerij. Of om door de stad te slenteren en naar life muziek te luisteren.

Informatie

Soort reis

Geplande reis


Doelgroep

Directeur / schoolleider, Interne begeleider

Trefwoorden / thema

Datum

16 april 2018 tot en met 20 april 2018


Kosten

€ 1875,00 voor leden / €1975,00 voor niet leden (excl. luchthaven- en brandstoftoeslag (pas in januari bekend) (op basis van 2-persoons kamer)
Op basis van logies, ontbijt en diner.

Inbegrepen

vliegreis Amsterdam-Dublin en retour, verblijf in goed hotel in het centrum op basis van logies en ontbijtbuffet, transfer naar en van hotel-luchthaven, schoolbezoeken en transport, diner in verschillende restaurants op maandag, dinsdag en donderdag, overige genoemde programma onderdelen, voorbereidende bijeenkomst en reader met veel achtergrondinformatie en ervaren AVS reisleiding.


Niet inbegrepen

niet genoemde maaltijden en kosten van persoonlijke aard en annulerings- en reis/bagage-verzekering


Toeslag 1 persoons kamer

€ 380,00


Informatiebijeenkomst

ongeveer een maand voor vertrek, in Utrecht, op een woensdagmiddag van 14-16 uur