Home » Vereniging » Educatieve reizen » Ierland - Dublin

Ierland - Dublin

Omgaan met verschillen
Ierland, Dublin

5-daagse vliegreis
Passend onderwijs of inclusief onderwijs zijn termen die niet van toepassing zijn op het onderwijs in Ierland, in elk geval niet om een onderscheid te maken tussen PO en SBO. Er bestaan scholen en kinderen en deze twee horen bij elkaar.
In het gehele land bestaan slechts vijf scholen voor (zeer) speciaal onderwijs, voor slechthorenden en slechtzienden, meestal met een internaat.
Alle andere kinderen bezoeken gewone scholen. Zijn er dan geen verschillen? Die zijn er wel. Er bestaan scholen voor meisjes, voor jongens en er zijn gemengde scholen. Die vormen zijn veelal historisch gegroeid.
Ongeveer 8% van de scholen zijn prive instituten; curriculum is door het Ministerie van Onderwijs vastgesteld, de salarissen van leraren en directie wordt ook door het Rijk bekostigd.  De ouders betalen schoolgeld en vormen het bestuur.
De Katholieke kerk heeft 95% van alle scholen in haar bezit, dat wil zeggen de gebouwen en de grond waarop de scholen staan. Wederom, het staats curriculum is leidend.
En dan zijn er nog scholen waar Gaelic de voertaal is, Engels is de tweede taal.

Kortom, omgaan met verschillen, op alle niveaus.
 
Tijdens deze studiereis bezoeken wij drie verschillende scholen en kunnen wij onderzoeken hoe speciale zorg voor leerlingen wordt georganiseerd. Er worden presentaties verzorgd door directeuren en “special need teachers” evenals door de president van de Ierse school- leidersorganisatie. Wij bezoeken een historisch onderwijsmuseum.
Daarnaast staan een stadswandeling met gids en een “literaire kroegentocht” op het programma. Natuurlijk blijft er tijd over om een museum te bezoeken of de Guiness brouwerij. Of om door de stad te slenteren en naar life muziek te luisteren.

Let op! Dit is een maatwerkreis
Wat is een maatwerkreis?
Voor groepen (bovenschools) directeuren, bestuurders, schoolteams en IB-ers uit het PO en VO kan de AVS studiereizen op maat organiseren. Laat u inspireren door het aanbod in deze brochure, wij denken graag met u mee en stellen een specifiek reisprogramma samen. Afhankelijk van de gekozen bestemming en het thema zijn reizen gedurende het hele schooljaar te realiseren, met ervaren AVS-reisleiding. Wel moet rekening gehouden worden met de vakantieperiode in de verschillende landen, die veelal afwijkt van die in Nederland. Programma en kosten leggen we na goed overleg vast. Een voorbereidende bijeenkomst op locatie voor de hele groep is vast onderdeel van het aanbod. Heeft u nog vragen of wilt u een offerte op maat? Neem gerust contact op met Paul van den Heuvel of Monique Duparant, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.

Informatie

Soort reis

Maatwerk reis


Doelgroep

Directeur / schoolleider, Interne begeleider

Trefwoorden / thema

Kosten

Nog niet bekend - voor een kostenindicatie neemt u contact op met Marina Vijlbrief, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.
Op basis van logies, ontbijt en diner.

Inschrijven

Voor meer informatie over maatwerkreizen, denkt u aan het programma, de ontmoetingen, de reismogelijkheden (welk seizoen bijvoorbeeld) en een kostenindicatie neemt u contact op met Marina Vijlbrief, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.