Home » Vereniging » Educatieve reizen » Finland - Lapland: voor de avontuurlijke schoolleider!

Finland - Lapland: voor de avontuurlijke schoolleider!

Omgaan met verschillen

Kwaliteit door samenwerking, een avontuurlijke zoektocht
Hoe komt het dat de kwaliteit van het Finse onderwijs jarenlang op een hoog niveau staat en hoe wordt deze gewaarborgd voor de toekomst? Waarom is er zo’n grote maatschappelijke waardering voor het beroep van leerkracht en schoolleider in Finland?

De gedreven manier van samenwerken is een van de voorwaarden waaronder leerkrachten hun taken binnen de school optimaal kunnen uitvoeren. We maken kennis met schoolleiders, vertegenwoordigers van het lokale bestuur, medewerkers van de Faculteit Pedagogiek van de Universiteit van Lapland en de lerarenopleiding, die daar deel van uitmaakt.

Veel onderzoek is gedaan naar de leeromgeving in de scholen. De uitkomsten van dit jarenlange onderzoek zijn inmiddels op veel scholen geïmplementeerd.  Uitgangspunt hierbij is: ‘optimale groei door spelen’. Tijdens de presentaties (colleges), discussies en drie schoolbezoeken ontdekken we de kracht van samenwerking van alle betrokkenen en de nieuwste inzichten in media educatie. Ook maken we kennis met de overweldigende winterse natuur tijdens buitenactiviteiten rond het thema “Playfull learning envirement”.

Een avontuurlijke Laplandsafari staat op het programma en een bezoek aan culturele bezienswaardigheden (stadhuis en bibliotheek) in Rovaniemi. Het reisdoel Rovaniemi is gekozen om duidelijk te maken dat het leven op de Poolcirkel in de winter een andere aanpassing van mens en overheid vraagt dan hier in Nederland. Uit ons bezoek aan onder andere informatie- en studiecentrum Artikum zal blijken dat de mensen in Lapland (Saami) er uitstekend in slagen zich aan te passen aan het leefmilieu. Het voorlopige programma laat ruimte voor eigen inbreng van de deelnemers. Tijdens de informatiebijeenkomst kunt u onderzoeksvragen formuleren, zodat de schoolbezoeken en de discussies kunnen bijdragen aan de eigen schoolontwikkeling.
 

Let op! Dit is een maatwerkreis
Wat is een maatwerkreis?
Voor groepen (bovenschools) directeuren, bestuurders, schoolteams en IB-ers uit het PO en VO kan de AVS studiereizen op maat organiseren. Laat u inspireren door het aanbod in deze brochure, wij denken graag met u mee en stellen een specifiek reisprogramma samen. Afhankelijk van de gekozen bestemming en het thema zijn reizen gedurende het hele schooljaar te realiseren, met ervaren AVS-reisleiding. Wel moet rekening gehouden worden met de vakantieperiode in de verschillende landen, die veelal afwijkt van die in Nederland. Programma en kosten leggen we na goed overleg vast. Een voorbereidende bijeenkomst op locatie voor de hele groep is vast onderdeel van het aanbod. Heeft u nog vragen of wilt u een offerte op maat? Neem gerust contact op met Paul van den Heuvel of Monique Duparant, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.

Informatie

Soort reis

Maatwerk reis


Doelgroep

Directeur / schoolleider, Leerkrachten, Interne begeleider

Trefwoorden / thema

Kosten

De prijsindicatie voor leden van de AVS is € 2550 (€ 2650 niet leden) excl. Eventuele luchthaven/brandstoftoeslag.
Op basis van logies, ontbijt en diner.

Inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Rovaniemi; 7 nachten hotel met ontbijt (op basis van 2-persoonskamer); 6 diners in verschillende restaurants; Vervoer schoolbezoeken; Colleges en activiteitenbegeleiding Universiteit van Lapland; Entree studiecentrum Artikum; Sneeuwscooter safari


Niet inbegrepen

Lunches


Toeslag 1 persoons kamer

Ca. € 650,-


Maximaal aantal deelnemers

12-18 personen

Inschrijven

Voor meer informatie over maatwerkreizen, denkt u aan het programma, de ontmoetingen, de reismogelijkheden (welk seizoen bijvoorbeeld) en een kostenindicatie neemt u contact op met Marina Vijlbrief, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.