Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Vereniging » Educatieve reizen » Finland - Lapland

Finland - Lapland

Omgaan met verschillen

Omgaan met verschillen
Kwaliteit door samenwerking

Hoe komt het dat de kwaliteit van het Finse onderwijs jarenlang op een hoog niveau staat en hoe wordt deze gewaarborgd voor de toekomst? Waarom is er zo’n grote maatschappelijke waardering voor het beroep van leerkracht en schoolleider in Finland?

De gedreven manier van samenwerken is een van de voorwaarden waaronder leerkrachten hun taken binnen de school optimaal kunnen uitvoeren. We maken kennis met schoolleiders, vertegenwoordigers van het lokale bestuur, medewerkers van de Universiteit van Lapland en de lerarenopleiding, die daar deel van uitmaakt. Ook bezoeken we een bedrijf dat speeltoestellen voor schoolpleinen en stadsparken ontwikkelt, in samenwerking met Microsoft, onderzoekers van de universiteit en architecten.  Uitgangspunt hierbij is: ‘optimale groei door spelen’. Tijdens de presentaties, discussies en schoolbezoeken ontdekken we de kracht van samenwerking van alle betrokkenen en het optimaal gebruikmaken van de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek. Ook maken we kennis met de overweldigende winterse natuur tijdens een Laplandsafari en bezoeken we culturele bezienswaardigheden (stadstheater en kerk) in Rovaniemi. Het reisdoel Rovaniemi is gekozen om duidelijk te maken dat het leven op de Poolcirkel in de winter een andere aanpassing van mens en overheid vraagt dan hier in Nederland. Uit ons bezoek aan onder andere informatie- en studiecentrum Arktikum zal blijken dat de mensen in Lapland (Saami) er uitstekend in slagen zich aan te passen aan het leefmilieu. Het voorlopige programma laat ruimte voor eigen inbreng van de deelnemers. Tijdens de informatiebijeenkomst kunt u onderzoeksvragen formuleren, zodat de schoolbezoeken en de discussies kunnen bijdragen aan de eigen schoolontwikkeling.

Informatie

Doelgroep

Directeur / schoolleider

Trefwoorden / thema

Kosten

De prijsindicatie voor leden van de AVS is € 1.790 excl. luchthaven/brandstoftoeslag op basis van een tweepersoonskamer
Op basis van logies, ontbijt en diner.

Toeslag 1 persoons kamer

€ 325


Informatiebijeenkomst

ongeveer een maand voor vertrek

Inschrijven

Voor meer informatie over maatwerkreizen, denkt u aan het programma, de ontmoetingen, de reismogelijkheden (welk seizoen bijvoorbeeld) en een kostenindicatie neemt u contact op met Marina Vijlbrief, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.