Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Vereniging » Educatieve reizen » De Noordse driehoek, een zoektocht in Noord Europa

De Noordse driehoek, een zoektocht in Noord Europa

Omgaan met verschillen
De Noordse Driehoek

INSCHRIJVEN VOOR DEZE REIS IS NIET MEER MOGELIJK


7-daagse gecombineerde vlieg-/bootgroepsstudiereis
- 7 april 2019 tot en met 13 april 2019

De AVS organiseert al jaren groepsstudiereizen naar Zweden en Finland. Thema’s als ‘omgaan met verschillen’, ‘brede school ontwikkeling’ en ‘gedifferentieerde beloning’ vormen de basis voor de verschillende programma’s. Deze reis biedt de mogelijkheid te ontdekken hoe in de drie landen beleidsmakers en schoolleiders voortdurend werken aan verbetering van de kwaliteit van onderwijs en aan vernieuwing en aanpassing aan de eisen van de 21ste eeuw.

In Finland is een periode van vier jaar in gegaan aan de hand van een nieuw curriculum, waarin de eisen van modern onderwijs geformuleerd zijn met nog meer aandacht voor individuele ontwikkeling van leerlingen, voor samenwerkend leren, gebruik van moderne communicatiemiddelen en vakoverschrijdend lesaanbod. Het plan is geschreven op basis van globale richtlijnen vanuit het Ministerie van Onderwijs en uitgewerkt door lokale overheden (de gemeente is het schoolbestuur) en schoolleiders.
Het onderwijs in Finland staat al jaren aan de top in de wereld.

Estland kent een andere geschiedenis, na de vrijmaking van het Sovjetregime in 1991 is het onderwijs geheel gemoderniseerd en vormen individuele ontwikkeling en excellente schoolresultaten de basis van het systeem. De kwaliteit van het onderwijs stijgt snel op de Europese ranking lijstjes.

Zweden heeft een lange traditie van ‘kind centra’; onderwijs en buitenschoolse activiteiten, hoge kwaliteit van inspirerende vrije tijdsbesteding en tijd en ruimte voor sport, spel en recreatie. Leerlingen van 6-16 jaar beleven hun jeugd met elkaar op een ruime campus. Ouders en beleidsmakers tonen veel vertrouwen in de kinderen en de scholen, leraren en directies.
Toch staat het onderwijs in Zweden onder druk, onder meer door de toestroom van leerlingen met een emigrantenachtergrond.

Het programma van deze reis start met een vliegreis naar Stockholm, gaat verder met een bootreis naar Tallinn en een oversteek per ferry naar Helsinki, waarvandaan er teruggevlogen wordt naar Amsterdam.
In de drie landen worden twee scholen bezocht en staan ontmoetingen met schoolleiders en andere experts op het programma. Ook is er ruimte voor verkenning van de binnensteden, stadtours met gids en culture excursies.

Informatie

Doelgroep

Directeur / schoolleider, Interne begeleider, Bestuurder, Overige belangstellenden

Trefwoorden / thema

Kosten

€ 2.075 voor leden / € 2.175 voor niet-leden
Op basis van logies, ontbijt en diner.

Inbegrepen

Vlucht Amsterdam-Stockholm en Helsinki-Amsterdam, bootreizen Stockholm-Tallinn en Tallinn-Helsinki; Stadswandeling met gids in Stockholm en Tallinn; Vervoer schoolbezoeken


Niet inbegrepen

Enkele lunches en het diner op donderdagavond.


Toeslag 1 persoons kamer

Circa € 475,-


Maximaal aantal deelnemers

12-20 personen


Informatiebijeenkomst

Begin maart

Inschrijven

Voor meer informatie over maatwerkreizen, denkt u aan het programma, de ontmoetingen, de reismogelijkheden (welk seizoen bijvoorbeeld) en een kostenindicatie neemt u contact op met Marina Vijlbrief, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.