Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Vereniging » Educatieve reizen » Curaçao

Curaçao

Culturele reizen met schoolbezoeken (vanuit vaste standplaats)

Wat kunnen Nederlandse schoolleiders leren van de onderwijssituatie op de Antillen? En hoe kunnen zij dit toepassen op hun eigen scholen met kinderen van Antiliaanse afkomst?

Vanuit de kleurrijke hoofdstad Willemstad maken we een verkenningstocht langs zeer verschillende scholen waarbij wij gesprekken hebben met leerlingen, leraren en ouders, gesprekken die inzicht geven in de verschillende opvoedingsdoelen.
We bezoeken een Nederlandse school waarvan een groot deel van de leerlingen niet de gehele schoolcarrière doorlopen vanwege de wisselende standplaatsen van ouders die bijvoorbeeld voor mulitnationals of voor de Koninklijke Marine werken.  
Dit vereist een individuele benadering van elk kind en de specifieke voorbereiding op een internationale levensweg. We bezoeken ook lokale scholen waar naast Nederland ook onderwijs in Papiamento, Engels en Spaans wordt genoten. Op het programma staat ook een ontmoeting met deskundigen van een opleidingsinstituut voor speciaal onderwijs dit alles in een afwisselend tropisch landschap. Gymnastiek heet hier ‘sport’ en dat buiten in een heerlijk klimaat, vooral in januari!

Het culturele aspect van de reis bestaat uit een stadswandeling in Willemstad onder begeleiding van een gids en een bezoek aan het slavernijmuseum.

Let op! Dit is een maatwerkreis
Wat is een maatwerkreis?
Voor groepen (bovenschools) directeuren, bestuurders, schoolteams en IB-ers uit het PO en VO kan de AVS studiereizen op maat organiseren. Laat u inspireren door het aanbod in deze brochure, wij denken graag met u mee en stellen een specifiek reisprogramma samen. Afhankelijk van de gekozen bestemming en het thema zijn reizen gedurende het hele schooljaar te realiseren, met ervaren AVS-reisleiding. Wel moet rekening gehouden worden met de vakantieperiode in de verschillende landen, die veelal afwijkt van die in Nederland. Programma en kosten leggen we na goed overleg vast. Een voorbereidende bijeenkomst op locatie voor de hele groep is vast onderdeel van het aanbod. Heeft u nog vragen of wilt u een offerte op maat? Neem gerust contact op met Marina Vijlbrief of Monique Duparant, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.

Informatie

Soort reis

Maatwerk reis


Doelgroep

Directeur / schoolleider, Leerkrachten, Team, Interne begeleider, Adjunct directeur, Overige belangstellenden


Kosten

De prijsindicatie voor leden van de AVS is € 1875 excl. luchthaven/brandstoftoeslag
Op basis van logies, ontbijt en diner.

Toeslag 1 persoons kamer

nog niet bekend

Inschrijven

Voor meer informatie over maatwerkreizen, denkt u aan het programma, de ontmoetingen, de reismogelijkheden (welk seizoen bijvoorbeeld) en een kostenindicatie neemt u contact op met Marina Vijlbrief, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.