Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Vereniging » Educatieve reizen » België - Brugge en Gent

België - Brugge en Gent

Brede schoolontwikkeling en kinderopvang
Foto: Pixabay

Samenwerking tussen scholen, maatschappelijke organisaties, sportverenigingen en de muziekschool, is de competentie van alleen onderwijskundig leider genoeg? De Universiteit van Gent biedt hiervoor nascholing en het Ministerie van OenW kent een grote rol toe aan de brede school in het dossier Leerzorg. Prachtige steden!

In West-Vlaanderen bestaat een cursus voor directeuren van ‘scholen met een breed onderwijsaanbod’ een vast onderdeel van het nascholingsprogramma (als er voldoende budget is). Het gaat om samenwerkingsverbanden tussen scholen, maatschappelijke organisaties en kinderopvang. Ook sportverenigingen en muziekscholen kunnen deel uitmaken van een gezamenlijk aanbod.
 
Welke competenties heeft een schoolleider in een dergelijk samenwerkingsverband
méér nodig dan die van onderwijskundig leider? Hoe worden taken verdeeld en afgebakend, en vooral, hoe stel je de verantwoordelijkheid van alle betrokkenen vast?
Naast deze ontwikkeling is er in België op dit moment een politiek actueel thema: de
leerzorg. Dit onderwerp komt zeker aan bod in het programma. We maken kennis met de opleiders en bezoeken ook voorbeelden van Belgische brede scholen. De schoolbezoeken vinden plaats in en rond Brugge en Gent.
 
Het (voorlopige) programma:
Wij vertrekken dinsdagmorgen per bus naar ons hotel in Brugge, een
zeer levendige oude stad, waar we vier dagen verblijven. Opstapplaats Utrecht.
De Belgische vertegenwoordiger in ESHA (Europese Schoolleiders Associatie) verzorgt een inleiding over het Belgisch onderwijs met een aantal actuele onderwijsthema’s.
Woensdagmorgen: schoolbezoek, ’s middags mogelijk een bezoek aan een opleidingsinstituut.    
Donderdagmorgen weer een scholenbezoek en ’s middags bekijken wij de historische binnenstad van Brugge (eventueel met boottocht of museumbezoek).                    
Op vrijdagmorgen sluiten we af met een evaluatie van de scholenbezoeken en een presentatie van een ambtenaar van het Ministerie van Onderwijs over het dossier leerzorg. Op vrijdagmiddag keren wij per bus terug naar Utrecht.
Kortom, een inhoudelijk programma waarbij u de gelegenheid
krijgt met uw collega’s van gedachten te wisselen over actuele thema’s.
 

Let op! Dit is een maatwerkreis
Wat is een maatwerkreis?
Voor groepen (bovenschools) directeuren, bestuurders, schoolteams en IB-ers uit het PO en VO kan de AVS studiereizen op maat organiseren. Laat u inspireren door het aanbod in deze brochure, wij denken graag met u mee en stellen een specifiek reisprogramma samen. Afhankelijk van de gekozen bestemming en het thema zijn reizen gedurende het hele schooljaar te realiseren, met ervaren AVS-reisleiding. Wel moet rekening gehouden worden met de vakantieperiode in de verschillende landen, die veelal afwijkt van die in Nederland. Programma en kosten leggen we na goed overleg vast. Een voorbereidende bijeenkomst op locatie voor de hele groep is vast onderdeel van het aanbod. Heeft u nog vragen of wilt u een offerte op maat? Neem gerust contact op met Marina Vijlbrief of Monique Duparant, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.

Informatie

Soort reis

Maatwerk reis


Doelgroep

Directeur / schoolleider, Bovenschools manager, Bouwcoördinator, Overige belangstellenden

Trefwoorden / thema

Kosten

Leden € 995 Niet leden € 1095
Op basis van logies, ontbijt en diner.

Inbegrepen

busreis, drie hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt (2-persoonskamer), drie diners in verschillende restaurants en excursie


Niet inbegrepen

toeristenbelasting, niet genoemde maaltijden en drankjes


Toeslag 1 persoons kamer

90 euro


Maximaal aantal deelnemers

15-20 personen

Inschrijven

Voor meer informatie over maatwerkreizen, denkt u aan het programma, de ontmoetingen, de reismogelijkheden (welk seizoen bijvoorbeeld) en een kostenindicatie neemt u contact op met Marina Vijlbrief, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.