Home » Dossiers » Onderwijs en leerlingzorg » Museumeducatie

Dossier Museumeducatie - Artikelen

Er zijn 4 artikelen - filter op datum, sector of trefwoord voor meer of minder artikelen.
Echte kunstwerken naar Rotterdamse scholen - 26 september 2019
Diverse kunstschatten van het Museum Boijmans Van Beuningen gaan naar Rotterdamse scholen. Het lesprogramma ‘Boijmans in de Klas’ is al door ruim negentig scholen geboekt. Het programma...
Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs
Goede voorbeelden samenwerking tussen scholen en musea naar Tweede Kamer - 8 februari 2016
Minister Jet Bussemaker van Onderwijs stuurde onlangs het rapport van de Taksforce Museumeducatie 2015 naar de Tweede Kamer. Hierin staan meer dan zestig goede voorbeelden van samenwerking tussen...
Primair onderwijs
Kröller-Müller Museum wint Museumeducatie Prijs 2015 - 15 oktober 2015
Het Kröller-Müller Museum heeft de nieuwe Museumeducatie Prijs van 50.000 euro gewonnen voor het basisschoolprogramma ‘Elke dag kunst’. De prijs is op woensdagavond 14 oktober...
Primair onderwijs
Rondetafelgesprekken over toekomst museumeducatie - 2 juni 2015
Op 19 juni, 26 juni en 17 juli organiseert de Taskforce Museumeducatie rondetafelgesprekken met schoolleiders en cultuurcoördinatoren over de toekomst van museumeducatie en de samenwerking...
Primair onderwijs

Dossier Museumeducatie - Documenten

Er zijn geen documenten over dit onderwerp

Dossier Museumeducatie - Hulpmiddelen en instrumenten

Er zijn geen hulpmiddelen en instrumenten over dit onderwerp

Dossier Museumeducatie - Veelgestelde vragen

Er zijn geen veelgestelde vragen over dit thema.

De telefonische helpdesk van de AVS is er voor alle professionele vragen die u in uw dagelijks werk tegenkomt. U krijgt direct een deskundige medewerker aan de lijn die uw vraag beantwoordt of er voor zorgt dat u binnen één werkdag teruggebeld wordt.

Deze adviesdienst is voor leden gratis. Bel 030 - 2361010.

Dossier Museumeducatie - Professionalisering

Er zijn (op dit moment) geen cursussen over dit thema

Hieronder treft u een overzicht aan van ons complete professionaliseringsaanbod.

Cel2017.jpg

AVS Academie

AVS Academie en Covid-19
De maatregelen van de overheid zijn verlengd tot en met 28 april 2020. Dat heeft ook gevolgen voor onze opleidingen, leergangen en trainingen. Waar mogelijk gaan we de opleidingsdag online aanbieden. Als dat niet mogelijk is, wordt een opleidingsdag verschoven. Je ontvangt hierover tijdig bericht per mail.
 

cel_logo.png

Aanbod van AVS Academie

Opleidingen en leergangen
AVS Academie biedt een doorlopende opleidingslijn, van middenkader, (startende) directeuren, clusterdirecteuren tot professioneel bestuurders en interim-managers. Het AVS Centrum Educatief Leiderschap kan ook adviseren bij de opzet van uw opleidingsaanbod of intern professionaliseringstraject binnen uw onderwijsorganisatie.

Trainingen
Bij de AVS Academie kun je trainingen volgen over thema’s, die aansluiten bij jouw functie en vakgebied. Deze trainingen zijn er in de vorm van eendaagse, tweedaagsen of meerdaagsen (leergangen). We hanteren gevarieerde werkvormen die recht doen aan verschillende leerstijlen. De trainingen sluiten aan bij de Schoolleidersregister PO basiscompetenties.

Coaching en mediation
Bij de AVS vind je ook ervaren, gecertificeerde en/of gediplomeerde coaches, die je graag ondersteunen bij jouw persoonlijke situatie (in je organisatie). Zie de coach als de doelgerichte sparringpartner met wie je met waarden geladen en ingewikkelde kwesties kunt ontrafelen. Een coach inschakelen toont je kracht en wil om dingen te veranderen. Soms is daar een beetje hulp van buitenaf voor nodig.

Advies op maat
Graag gaan wij persoonlijk met je in gesprek om na te gaan welke vraagstukken er voor jou / binnen je organisatie centraal staan en welke specifieke expertise daarbij wenselijk is.

Dossier Museumeducatie - Agenda

Er zijn gebeurtenissen met betrekking tot dit thema

Meer onderwerpen