banner-congres-2020-najaar.png

Omgaan met dagelijkse complexiteit

Workshop
 Pia Umans, Gonnie Joosten

Deze workshop geeft je inzicht in hoe om te gaan met de dagelijkse complexiteit en met steeds terugkerende probleemsituaties waar geen oplossing voor lijkt te komen. Door de hectiek van de dag en invloeden van buitenaf (ontwikkelingen vanuit de politiek, brede ontwikkelingen in het onderwijsveld, invloed van ouders) kan het zijn dat beslissingen teveel vanuit de bovenstroom (ad hoc) genomen worden, waardoor er weinig duurzame doelen worden gesteld en gerealiseerd.

Hoe blijf je als leider staan in de voortdurend in beweging zijnde werkomgeving? Hoe blijf je bij jezelf? Hoe kan je daarin je eigen emoties hanteren en managen? Hoe stel je effectieve doelen en doelgerichte acties zodanig dat probleemsituaties worden opgelost?

Veel gedoe in teams ontstaat als er onduidelijkheid is over feiten of ontkenning van een probleemsituatie. Of omdat doelstellingen niet in beeld zijn, of omdat het vanuit onvermogen niet lukt heldere doelen te stellen.
 
"Als leider hoef je niet direct alles te weten. Maar ben je bereid je eigen handelen en gevoelens te onderzoeken en te achterhalen wat er speelt in de emotionele structuur binnen je school?"
Pia Umans is directeur en trainer bij Plata Opleidingen en Gonnie Joosten is zelfstandig ondernemer. www.plataopleidingen.nl en www.joostenconsult.nl