header-avs-congres2019.png

24. 321Start: bewegend leren in de praktijk


Rietje Goosen de Wild

Janneke van Zandbeek


Workshop
 Rietje Goosen de Wild, Janneke van Zandbeek

Kies jij ook voor de workshop bewegend leren? Met actief, krachtig, bewegend onderwijs, behaal je hogere resultaten en creëer je meer betrokkenheid en plezier in leren. Met bewegend onderwijs komt ieder kind tot zijn recht. Kinderen willen bewegen. En dit heeft een grote impact op de activiteit van hun hersenen. Ze kunnen pas goed stilzitten als ze een goede balans en lichaamsbeheersing hebben ontwikkeld. En toch gaan de lesmethodes voor onze kinderen vaak uit van ‘zittend’ oefenen en leren.

We willen jou als schoolleider, inspireren om bewegend leren via 321Start een plek te geven in het onderwijs. Niet als een ‘moet’ erbij, maar juist als vervanging van zittend leren. Bewegend leren maakt lessen inspirerend en effectiever. Lesgeven wordt leuker en bespaart ook tijd.

Vanuit onze eigen ervaring voor de klas, ondersteund door de wetenschap, laten we je bewegend leren zelf ervaren. We reiken je handvatten aan, zodat je meteen aan de slag kunt met bewegend leren op je eigen schoolplein.
Rietje Goosen de Wild is leerkracht van basisschool Herman-Jozef in Middelrode, mede-eigenaar bij juf juf (onderdeel van 321Start) en promotor van bewegend leren. Janneke van Zandbeek is leerkracht in het basisonderwijs in het Brabantse Sint-Michielsgestel en omstreken, en mede-eigenaar bij juf juf. www.jufjuf.nl en www.hermanjozef.nl