header-avs-congres2019.png

05. Koers van je school bepalen en vasthouden


Noud Cornelissen

Roel Hoogendoorn


Workshop
 Noud Cornelissen, Roel Hoogendoorn

Plannen genoeg op school: schoolplan, jaarplan, teamplan, communicatieplan.  Welk plan dan ook, je wilt als schoolleider dat het een succes wordt. De school is wettelijk verplicht elke vier jaar een schoolplan te maken. Wat ooit een verplicht nummer was, is nu voor veel scholen een levend en richtinggevend document om samen de koers te bepalen en vast te houden.

In deze workshop gaan we met elkaar in gesprek over vragen als: Hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat het niet alleen jouw plan is, maar ‘jullie’ plan wordt? En vooral: dat het werkt! Hoe kun je met elkaar de koers van jullie school bepalen? Waarom kiezen jullie deze koers?  Hoe houden jullie een eenmaal gekozen koers vast? Wanneer is jullie plan succesvol? In deze interactieve workshop werk je aan een eigen aanpak en opzet voor je school.
Noud Cornelissen is eigenaar van bureau Cornelissen Communicatie en hoofddocent van de Leergang Communicatie & PR van het AVS Centrum Educatief Leiderschap. Roel Hoogendoorn is algemeen directeur van Stichting Openbaar Onderwijs Land van Altena. www.coco.nl en www.avs.nl/cel/communicatie