28. De weg naar excellent leiderschapWorkshop
 Charlotte Staats , Anja Hilgers

Als schoolleider komt er veel op u af. De onderwijssector is in verandering, uw eigen school ook. U bent aan de slag met vermindering van werkdruk, het invullen van vacatures, het toepassen van innovatie in het onderwijs en het opzetten van projectweken. U werkt aan resultaten en deadlines komen op u af. Docenten en ondersteuners vragen sturing. U bent strateeg, beslisser, inspirator, planner en praatpaal tegelijk. Hoe haalt u dan ook nog eens het maximale uit uw medewerkers?
Er zijn leiders die alle ballen in de lucht weten te houden. Leiders die een evenwicht hebben gevonden tussen resultaat en relatie en in staat zijn het beste naar boven te halen in hun team en de werkdruk acceptabel houden.

Charlotte Staats en Anja Hilgers hebben onderzoek gedaan naar deze bijzondere leiders in hun boek ‘De weg naar excellent leiderschap’. Wat doen deze leiders anders dan anderen? Zij ontdekten dat deze excellente leiders zich onderscheiden op vijf thema’s. Zij:
- Starten met een stevige basis
- Benutten verschillen in hun team
- Creëren echte betrokkenheid
- Stimuleren eigenaarschap
- Focussen op teamresultaat.

En het goede nieuws is: iedere schoolleider kan deze kunst afkijken. De inspirerende sprekers vertalen de inzichten, ook uit andere branches, direct naar de dagelijkse praktijk binnen het onderwijs.
Charlotte Staats is zelfstandig trainer en auteur. Anja Hilgers is eigenaar van Hilgers Consultancy. charlottestaats.nl en www.hilgersconsultancy.nl