06. Eigen regie voor iedereen


Vivian Berden

Manon Limmen

Barbara Ponsteen

Wilma van der Pol


Workshop
 Vivian Berden, Manon Limmen , Barbara Ponsteen en schoolleiders van Jeelo-scholen, Wilma van der Pol, schoolleiders Jeelo-scholen

Bent u als schoolleider echt een leider voor uw school, uw team, uw leerlingen? In hoeverre verwacht u ook leiderschap (‘eigen regie’) van hen of maakt u daar ruimte voor?  Leiderschap heeft te maken met het hebben van een visie, met eigen regie en eigenaarschap. Niet alleen bij u als schoolleider, maar ook bij uw bestuur, team van leerkrachten en leerlingen. Vivian Berder reflecteert op haar leiderschap en vertelt haar ervaringsverhaal.
Durft u net als Vivian in de spiegel te kijken? Is het leiderschap in uw schoolorganisatie in evenwicht? In de workshop doet u een check.
Veel scholen willen ruimte creëren voor meer eigenaarschap bij de leerling, dat hij of zij meer regie neemt op het leren. Maar hoe doe je dat?
We kijken hoe persoonlijk leiderschap en de ‘Practice what you preach-aanpak’ hierbij kunnen helpen. Is het leiderschap in uw eigen schoolorganisatie in evenwicht? U gaat in groepjes aan de slag met schoolleiders van Jeelo-scholen. Zij delen hun ervaring en vertellen welke stappen zij gezet hebben en nog willen maken. 
Vivian Berder is schoolleider van De Graswinkel in Weert, Wilma van der Pol is schoolleider van de Willibrordusschool in Esch, Manon Limmen is initiatiefnemer en directeur Jeelo, Barbara Ponsteen is onderwijskundige bij DrieS, www.obsgraswinkel.nl, www.jeelo.nl, www.onderwijskundig.nl