Presikhaaf Schoolmeubelen (Schoolvoordeel)

Een schoolinrichter met een helder verhaal

De AVS verwelkomt Presikhaaf Schoolmeubelen als nieuwe voordeelpartner. AVS-leden kunnen daardoor gebruikmaken van heel wat voordelen.

Het Arnhemse Presikhaaf Schoolmeubelen is toonaangevend als het gaat om de inrichting van scholen in het primair en voortgezet onderwijs, de buitenschoolse opvang, brede scholen en IKC’s in Nederland. De sociaalmaatschappelijke onderwijs inrichtingsspecialist en -producent van schoolmeubelen in Nederland biedt een passend inrichtingsadvies met meubels van hoge kwaliteit. De dochterorganisatie van Koninklijke Ahrend BV is koploper in Nederland als het gaat om de inzet van mensen met een arbeidsbeperking en de ontwikkeling van circulaire producten. Het is een actieve partner van MVO Nederland met een gecertificeerd milieu- en kwaliteitsmanagementsysteem en is gecertificeerd voor PSO trede 3 (keurmerk van TNO voor sociaal ondernemen). Presikhaaf Schoolmeubelen hecht grote waarde aan een optimale en inclusieve samenleving waarin iedereen participeert. Dit uit zich in maatschappelijk, betrokken en economisch verantwoord ondernemerschap en de inzet van gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers. Inmiddels werken er ruim 190 medewerkers met verschillende vormen van beperking op bijna alle afdelingen. Een voorbeeld voor andere Nederlandse ondernemingen en instellingen die invulling proberen te geven aan de Participatiewet.

Voordeel voor AVS-leden
Door het voordeelpartnerschap kunnen AVS-leden rekenen op voordelen als:

  • gratis inrichtingsadvies en interieurontwerp
  • geen extra kosten voor de afvoer van gebruikt meubilair
  • geen extra kosten voor het inhuizen, plaatsen en monteren van het meubilair
  • gratis Social Return-rapportage: inzicht in aantal doelgroepmedewerkers dat gewerkt heeft aan de opdracht
  • een concurrerende prijs

Onderzoek zit/sta-tafels
Presikhaaf ondersteunt bovendien wetenschappelijk onderzoek. De Leyden Academy on Vitality and Ageing onderzoekt gedurende drie jaar in het project ‘Jong Geleerd’ wat er gebeurt als we basisschoolleerlingen de keuze geven om zitten af te wisselen met staan. Welk effect heeft dit op hun leerprestaties en hun (fysieke) fitheid? Want te lang zitten is ongezond, denk aan overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes. Op de Lorentzschool in Leiden hebben alle leerlingen van groep 5 zit/sta-tafeltjes gekregen. Zij kunnen hiermee gemakkelijk zelf de werkhoogte bepalen en afwisselen tussen zitten en staan. Ook de leerkracht heeft een zit/sta-bureau. In een andere klas (ook groep 5) wordt reguliere schoolmeubilair gebruikt. De twee klassen worden drie jaar lang gevolgd; het is wereldwijd voor het eerst dat een dergelijk langlopend onderzoek is opgezet. Najaar 2019 worden de resultaten bekendgemaakt. Het onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Leiden en Presikhaaf Schoolmeubelen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over Presikhaaf Schoolmeubelen of een bezoek brengen aan hun vernieuwde showroom en de fabriek? Maak dan een afspraak met Customer Service, tel. 026-3685685, of met één van de Onderwijs Inrichtingsspecialisten via www.schoolmeubelen.com/inrichtingsspecialisten