Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Zonder subsidie geen Nederlands onderwijs in buitenland

Zonder subsidie geen Nederlands onderwijs in buitenland

Nederlandse scholen in het buitenland komen in grote problemen als ze geen subsidie meer krijgen van Nederland. Onderwijsminister Bussemaker ontving onlangs een brief hierover van vijftien scholen in Spanje, Portugal en Italië, schrijft de Volkskrant half mei.

Volgens de krant besluit het kabinet binnenkort over het eventueel stopzetten van de subsidie voor scholen in het buitenland die onderwijs verzorgen voor Nederlandse kinderen. In bijna tachtig landen krijgen ruimen 13.000 Nederlandstalige leerlingen enkele uren per week Nederlandse taal- en cultuurlessen. Het stopzetten van de subsidie zou als gevolg hebben dat de ouderlijke bijdrage omhoog gaat, wat kan betekenen dat veel ouders de Nederlandse lessen voor hun kinderen niet meer kunnen opbrengen.
Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB) schrijft op haar website dat een derde van de kinderen die met hun ouders zijn geëmigreerd, na vijf jaar weer in Nederland is teruggekeerd. Kinderen die in het buitenland Nederlands onderwijs hebben gevolgd kunnen dan, terug in Nederland, zonder al te veel problemen weer instromen.

Gepubliceerd op: 22 mei 2013
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Jaargids PO (2019-2020) (Met agenda en professionaliseringsaanbod)