Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Zachary Walker samen met John Amaechi plenaire spreker op AVS-congres

Zachary Walker samen met John Amaechi plenaire spreker op AVS-congres

De Amerikaanse onderwijsinnovator Zachary Walker geeft, samen met organisatiepsycholoog John Amaechi, een plenaire sessie op het AVS-congres op 15 maart. De titel van deze sessie is: ‘finding your giant’

Zachary&John-LinkedIn.jpg

In deze plenaire sessie (nummer 23) gaan Walker en Amaechi in op het belang van het herkennen van je impact als leider en ‘reus’. Gebaseerd op onderzoek, persoonlijke ervaring en humoristische anekdotes van zowel hun werk als het leven zelf, vragen Walker en Amaechi de deelnemers om te kijken naar wat je doet en de ‘kracht’ die schoolleiders hebben in hun scholen. Interacties waarvan de schoolleider denkt dat ze geen gevolgen hebben, kunnen voor anderen ‘life-changing’ zijn. In de workshop (nummer 27) die deze gerenommeerde sprekers samen geven, staat het belang van het begrijpen van interpersoonlijke interacties centraal. De uitdaging ligt in het vergroten van de betrokkenheid en motivatie van medewerkers door gebruik te maken van unieke communicatietools. Plenaire sessie en workshop worden in het Engels gehouden.

Academicus Zachary Walker is ook auteur en begenadigd spreker. Hij schreef onder andere het boek ‘Teaching the Last Backpack Generation’. Op de ESHA-conferentie in oktober 2016 hield hij al een boeiend betoog over de inzet van (mobiele) technologie in het onderwijs en is een veelgevraagd spreker over de hele wereld. Walker is faculteitslid van the National Institute of Education (NIE) in Singapore.
Organisatiepsycholoog en wetenschapper John Amaechi is ook een bestseller New York Times auteur en directeur van adviesbureau Amaechi Performance Systems (APS). Amaechi houdt zich bezig met het verbeteren van functioneren, het oplossen van lastige problemen en het creëren van florerende werkplekken. Hij is ook professioneel atleet geweest en was de eerste Brit die in de National Basketball Association (NBA) speelde.
 
In totaal zijn er op het AVS-congres zo’n dertig sessies en workshops, onderverdeeld in de 4D-thema’s (duidelijke, dichtbij, delend en dynamisch leiderschap). Daarnaast is er alle ruimte om (internationale) collega’s te ontmoeten, te netwerken en ervaringen uit te wisselen. Bijvoorbeeld tijdens de lunch of Drinks&Bites (afsluitende borrel). Of op de informatiemarkt, met vele voor het onderwijs relevante diensten en producten, en uiteraard de AVS-stand. Prikkelende pitches op de beursvloer sluiten aan bij actuele thema’s, nieuwe ontwikkelingen en initiatieven.

Acties op AVS-congres
De AVS doet niet mee met de door de AOb aangekondigde landelijke onderwijsstaking van leraren op 15 maart en steunt deze niet. Zij blijft wel actievoeren gericht op erkenning en waardering van schoolleiders en steun voor de brede agenda van de AVS. Het streven van de AVS naar een eerlijk salaris voor schoolleiders in een gebalanceerd functiehuis, met voldoende ondersteunende functies in de school en ontwikkeltijd en ruimte voor onderwijsinnovatie, komt zowel aan de cao-tafel PO (AVS, AOb, CNV Onderwijs, FvOv en FNV Overheid en werkgeversorganisatie PO-Raad) aan de orde als in de acties van de AVS. Op het congres van 15 maart zal er bij de entree en bij de opening actie gevoerd worden. Verder ziet de AVS aanwezigheid die dag als zichtbaar signaal van schoolleiders die hun eigen professionele ontwikkeling serieus nemen.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 14 januari 2019

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Jaargids PO (2019-2020) (Met agenda en professionaliseringsaanbod)