Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Zaanse ouders komen in opstand tegen vierdaagse schoolweek

Zaanse ouders komen in opstand tegen vierdaagse schoolweek

Voor een aantal Zaanse ouders is de maat vol. Hun kinderen hebben al sinds de kerstvakantie een vierdaagse schoolweek. Zij roepen andere ouders op een handhavingsverzoek bij de gemeente neer te leggen en hebben daarvoor een website geopend: geenvierdaagse.nl

Op de scholen in Zaanstad zijn ouders ‘verplicht’ om hun kinderen nu zelf een dag per week les te geven. Van het ministerie mag een school zeven weken per jaar teruggrijpen op een vierdaagse schoolweek, maar die termijn is nu overschreden. Via de website roept de initiatiefgroep (ouders van een of meer scholen in Zaanstad) ouders op een handhavingsverzoek in te dienen bij leerplicht en met alle kinderen naar het gemeentehuis te gaan om de enveloppen met handhavingsverzoeken te overhandigen. Als het antwoord niet naar tevredenheid is, dan start de initiatiefgroep een bezwaarprocedure.

De actie van de ouders is niet tegen de school gericht, maar tegen de landelijke politiek, die ‘wakker geschud’ moet worden met betrekking tot het lerarentekort.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 19 februari 2019

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Naar andere schooltijden, en dan? (Herziene versie september 2018)