Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Woensdag 14 maart: massaal gestaakt in Utrecht, Flevoland en Noord-Holland

Woensdag 14 maart: massaal gestaakt in Utrecht, Flevoland en Noord-Holland

Op woensdag 14 maart is massaal gestaakt door leraren, schoolleiders en ander onderwijspersoneel uit Utrecht, Noord-Holland en Flevoland. In Amsterdam liepen tussen de 15.000 en 20.000 demonstranten van de Stopera naar het Museumplein. De AVS liep mee omdat zij partner is in het PO-front en zij schoolleiders heeft opgeroepen de stakende leerkrachten te ondersteunen.

Het is de tweede regionale estafettestaking van het PO-front, nadat het noorden van Nederland op 14 februari de spits afbeet.

De aanwezige AVS’ers, waaronder de AVS-voorzitter Petra van Haren, deelden tientallen gele hesjes uit met daarop: #wijschoolleiders. De sobere mars van het Waterlooplein naar het Museumplein, die om 12 uur startte, onderstreept dat het nog steeds code rood is in het primair onderwijs. De kwaliteit van het onderwijs staat zwaar onder druk door het stijgende lerarentekort. Het is daarom essentieel dat het kabinet meer geld investeert in de lerarensalarissen. Enkele politici sloegen de demonstratie gade.

Stakende leerkrachten konden hun stakingsoproep inleveren op het Museumplein en een zestal scholen in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland.

’s Ochtends waren er op veel scholen in de drie provincies gesprekken met leraren en ouders over de problemen van het primair onderwijs.

collage-staking-Amsterdam-14-maart-2018.jpg

Downloads en links
Gepubliceerd op: 15 maart 2018

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Naar andere schooltijden, en dan? (Herziene versie september 2018)