Home » Artikelen » Winnaars TechniekTrofee 2017 bekend

Winnaars TechniekTrofee 2017 bekend

Basisschool De Catamaran in Amsterdam en Montessorischool De Ontdekking in Deventer zijn de winnaars van de TechniekTrofee 2017. De jury selecteerde de basisscholen uit 80 inzendingen.

Catamaranwb.jpg
Basisschool De Catamaran

De Catamaran wint met het concept ‘Wonderwel’ de TechniekTrofee/ Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2017 voor het beste voorbeeld van Wetenschap & Techniek (W&T) op de basisschool. De Ontdekking is met hun idee voor een ‘techniekhuisje’ de winnaar van de TechniekTrofee Inspiratieprijs 2017. Beide scholen ontvingen op 20 juni uit handen van Maurice Lede (Het Klokhuis) een cheque ter waarde van 2500 euro, bedoeld om hun W&T-onderwijs verder te ontwikkelen.

Deventerwb.jpg
Basisschool De Ontdekking

“We zien dit jaar dat steeds meer scholen werken met een zelfontwikkelde doorlopende leerlijn. De winnende scholen laten daarin een vernieuwende aanpak zien. Ook wordt Wetenschap & Techniek steeds meer omarmd en gedragen door het hele team, en niet meer door één persoon binnen een school. Dat stemt de jury vrolijk”, aldus juryvoorzitter Elly Verburg, voormalig directeur OTIB.

De TechniekTrofee is een jaarlijks terugkerend initiatief van TechniekTalent.nu en het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds. Met deze prijs zetten zij basisscholen in de schijnwerpers die de talenten van hun leerlingen (willen) ontwikkelen met behulp van W&T-onderwijs. 

Downloads en links
Gepubliceerd op: 22 juni 2017

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Integrale Kindcentra, handboek voor directeuren en bestuurders