Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Winnaars eTwinning-project bekend

Winnaars eTwinning-project bekend

Drie scholen hebben op 1 oktober 1.000 euro in ontvangst genomen voor het beste eTwinning-project van 2014.

Jaarlijks wijst het Europees Platform de beste internationale samenwerkingsprojecten van het afgelopen jaar aan. Hierbij wordt vooral gelet op het gebruik van technologie, de samenwerking, creativiteit en duurzaamheid. De prijs, bestemd voor ict-middelen, was in drie categorieën te verdienen.

In de categorie ‘meest innovatieve project’ is St. Michaël College uit Zaandam de winnaar. Obs Kastanjepoort uit Erichem won met het project Growing Mystery in de categorie ‘beste schoolbrede project’. Het Thijsse College uit Castricum is de beste in de categorie ‘real life’, waarin eTwinning wordt verbonden met fysieke leerlingenuitwisselingen met tien andere scholen in Europa.

Tijdens de prijsuitreiking kwamen de nieuwste trends op het gebied van online kennisdelen en internationalisering binnen het onderwijs aan bod.

Via www.etwinning.net vinden meer dan 250.000 leraren in Europa elkaar en werken hun leerlingen samen met behulp van ict. De gratis online community is bedoeld voor iedereen die verbonden is aan een basisschool of een school voor (v)mbo, havo en vwo. Het doel van eTwinning is het opdoen van internationale ervaring, het stimuleren van ict-vaardigheden en het uitvoeren van verplichte lesstof op een inspirerende manier.
 

Gepubliceerd op: 8 oktober 2014

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Jaargids PO (2019-2020) (Met agenda en professionaliseringsaanbod)