Home » Artikelen » Winnaars Museumeducatieprijs bekend

Winnaars Museumeducatieprijs bekend

Het Sint-Maarten Debat van Museum Catharijneconvent in samenwerking met CBS De Wegwijzer uit Zeist en Wie ben ik, wie was jij? Van het Nationaal Archief in samenwerking met basisschool De Ark uit Den Haag zijn de winnaars van de Museumeducatieprijs 2019. De prijzen werden vrijdag 8 november uitgereikt tijdens de Museumkids Awards in het Archeon in Alphen aan den Rijn. AVS-voorzitter Petra van Haren was voorzitter van de jury.

De Museumeducatieprijs is een tweejaarlijkse onderscheiding voor excellente samenwerkingsprojecten tussen musea en basisscholen. Het is een initiatief van het Ministerie van OCW en is bedoeld om bijzondere, vernieuwende projecten met het museale veld te delen en navolging ervan te stimuleren. Het beste educatieproject wint een bedrag van 45.000 euro dat gebruikt kan worden enerzijds voor het project en anderzijds om de samenwerking tussen musea en scholen verder te bevorderen.

De finalisten
Uit in totaal 42 inzendingen koos de jury eind juli aan de hand van meerdere criteria de zes beste educatieprojecten. Deze organisaties hebben half september hun project voor de jury in het Universiteitsmuseum in Utrecht gepresenteerd, waarna twee finalisten zijn gekozen: het project Wie ben ik, wie was jij? van het Nationaal Archief in Den Haag en het Sint-Maarten Debat van Museum Catharijneconvent in Utrecht.
 
Museumeducatie levert een belangrijke bijdrage aan de cognitieve, creatieve en sociale ontwikkeling van kinderen, zoals het analytisch denkvermogen, het creatieve uitdrukkingsvermogen en het vermogen om oplossingsgericht te werken. 21-eeuwse vaardigheden, die kinderen nodig hebben in een snel veranderende samenleving.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 11 november 2019

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Op naar een integrale aanpak (Ontschotting in het sociale domein)