Home » Artikelen » Wijziging Regeling Subsidie Lerend Werken

Wijziging Regeling Subsidie Lerend Werken

Op 29 januari 2018 heeft het bestuur van de Stichting Vervangingsfonds en Bedrijfsgezondheidszorg voor het Onderwijs bekendgemaakt dat de Regeling Subsidie Lerend Werken als absolute einddatum 31 augustus 2019 heeft gekregen. De subsidieaanvraag moet vóór 1 september 2018 ingediend zijn.

Sinds 1 september 2016 kunnen schoolleiders in het primair onderwijs gebruikmaken van deze subsidieregeling van het Vervangingsfonds. De subsidie Lerend Werken kan aangevraagd worden voor een coaching on the job traject, gericht op de professionele ontwikkeling van de schoolleider op het gebied van de verzuimaanpak op school. Adjunct-directeuren vallen ook onder het begrip schoolleider.
Via de subsidie vergoedt het Vervangingsfonds 80 procent van de kosten van zo’n coachingstraject, met een maximum van € 2.500 per schoolleider.
 
Andere voordelen van de regeling:
- De schoolleider kan kosteloos deelnemen aan een ‘lerend netwerk verzuim’ (intervisie). Onder begeleiding van een deskundige verdiept hij zich samen met een aantal andere schoolleiders in het thema ‘verzuim’ en wisselen zij ervaringen uit.
- Verder kunnen ‘het coaching on the job traject’ en de deelname aan het lerend netwerk via het ‘informeel leren’ punten opleveren voor de herregistratie in het Schoolleidersregister PO.

Lunchpresentatie Vervangingsfonds
Op het AVS-congres gaat een van de drie lunchpresentaties over deze subsidie. Lees over deze en de andere lunchpresentaties en over de workshops en (plenaire) sessies op: www.avs.nl/congres2018
 

Downloads en links
Gepubliceerd op: 30 januari 2018
Neem contact op met de AVS Helpdesk

Vermeld altijd uw lidmaatschapsnummer als u contact opneemt met de Helpdesk.

Leden van de AVS kunnen de Helpdesk bellen met uiteenlopende vragen over vakgerelateerde zaken. Iedere maand wordt één vraag beantwoord in Kader Primair.

Bereikbaarheid

Heb je een vraag? De AVS Helpdesk staat voor je klaar!
Je kunt het beste een mail sturen naar helpdesk@avs.nl. Voor acute zaken blijven de adviseurs van de helpdesk de komende tijd op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.30 tot 16.30. Je kunt gewoon naar de AVS bellen en wordt dan doorverbonden met een adviseur die thuis werkt. Tel: 030-2361010

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

De jaartaak in het primair onderwijs (Nieuwe versie juni 2019)