Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Wijziging Regeling Subsidie Lerend Werken

Wijziging Regeling Subsidie Lerend Werken

Op 29 januari 2018 heeft het bestuur van de Stichting Vervangingsfonds en Bedrijfsgezondheidszorg voor het Onderwijs bekendgemaakt dat de Regeling Subsidie Lerend Werken als absolute einddatum 31 augustus 2019 heeft gekregen. De subsidieaanvraag moet vóór 1 september 2018 ingediend zijn.

Sinds 1 september 2016 kunnen schoolleiders in het primair onderwijs gebruikmaken van deze subsidieregeling van het Vervangingsfonds. De subsidie Lerend Werken kan aangevraagd worden voor een coaching on the job traject, gericht op de professionele ontwikkeling van de schoolleider op het gebied van de verzuimaanpak op school. Adjunct-directeuren vallen ook onder het begrip schoolleider.
Via de subsidie vergoedt het Vervangingsfonds 80 procent van de kosten van zo’n coachingstraject, met een maximum van € 2.500 per schoolleider.
 
Andere voordelen van de regeling:
- De schoolleider kan kosteloos deelnemen aan een ‘lerend netwerk verzuim’ (intervisie). Onder begeleiding van een deskundige verdiept hij zich samen met een aantal andere schoolleiders in het thema ‘verzuim’ en wisselen zij ervaringen uit.
- Verder kunnen ‘het coaching on the job traject’ en de deelname aan het lerend netwerk via het ‘informeel leren’ punten opleveren voor de herregistratie in het Schoolleidersregister PO.

Lunchpresentatie Vervangingsfonds
Op het AVS-congres gaat een van de drie lunchpresentaties over deze subsidie. Lees over deze en de andere lunchpresentaties en over de workshops en (plenaire) sessies op: www.avs.nl/congres2018
 

Downloads en links
Gepubliceerd op: 30 januari 2018
Neem contact op met de AVS Helpdesk

Vermeld altijd uw lidmaatschapsnummer als u contact opneemt met de Helpdesk.

Leden van de AVS kunnen de Helpdesk bellen met uiteenlopende vragen over vakgerelateerde zaken. Iedere maand wordt één vraag beantwoord in Kader Primair.

Bereikbaarheid
De Helpdesk van de AVS is op de volgende dagen en tijdstippen bereikbaar voor leden:

Maandag:
13.00 - 16.30 uur.
Dinsdag tot en met vrijdag:
9.30 - 12.30 uur en 13.00 - 16.30 uur.

Telefoon: 030-2361010 of helpdesk@avs.nl

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Jaargids PO (2019-2020) (Met agenda en professionaliseringsaanbod)