Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Week tegen Kindermishandeling: 20 t/m 26 november

Week tegen Kindermishandeling: 20 t/m 26 november

Het thema van de Week tegen Kindermishandeling 2017 is ‘verbind voor het kind’. Iedereen, ook scholen, kunnen activiteiten organiseren tijdens deze week. De kick-off bijeenkomst is op maandagmorgen 20 november in Den Haag.

Tijdens deze weken worden diverse activiteiten, zoals conferenties, symposia, lezingen, themamiddagen en een theatervoorstelling, georganiseerd. Ook wordt er in aanloop naar de Week tegen Kindermishandeling elke dag een vlog gedeeld: 52 ervaringsdeskundigen, professionals en politici delen hun boodschap over de aanpak van kindermishandeling en hun motivatie om zich daarvoor in te zetten.

In Nederland groeien ruim 118.00 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling wordt aandacht gegenereerd, niet alleen voor de aard en omvang van het probleem, maar ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken.

De Kick-off is op maandag 20 november, van 9.15-11.45 uur, in Theater Diligentia in Den Haag. Onder dagvoorzitterschap van Doloris Leeuwin spreken tijdens deze interactieve en gratis bijeenkomst onder andere ervaringsdeskundige Kim van Laar, Kinderombudsman Margrite Kalverboer en verschillende professionals uit de praktijk.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 17 oktober 2017

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Op naar een integrale aanpak (Ontschotting in het sociale domein)