Home » Artikelen » (V)so-afdeling voor meervoudig gehandicapte leerlingen

(V)so-afdeling voor meervoudig gehandicapte leerlingen

Om te voorkomen dat leerlingen door de leeftijdsscheiding tussen speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs thuis komen te zitten of lang(er) moeten reizen omdat ze op een andere school moeten worden ingeschreven, kunnen scholen een afdeling voor voortgezet speciaal onderwijs aanvragen.

Op basis van de huidige wetgeving kunnen scholen voor speciaal onderwijs een afdeling voor voortgezet speciaal onderwijs inrichten. Met de invoering van de wet Kwaliteit VSO is dit - vanaf 1 augustus 2013 - ook mogelijk voor scholen voor meervoudig gehandicapte leerlingen. Met de invoering van deze wet wordt ook een leeftijdsscheiding so en vso van kracht. Leerlingen moeten aan het eind van het schooljaar waarin ze 14 worden de afdeling voor speciaal onderwijs (so-afdeling) verlaten. Om te voorkomen dat hierdoor leerlingen thuis komen te zitten of lang(er) moeten reizen omdat ze op een andere school moeten worden ingeschreven, kunnen scholen een afdeling voor voortgezet speciaal onderwijs aanvragen. De scholen die in aanmerking komen voor het starten van een (v)so-afdeling hebben inmiddels een brief van DUO ontvangen met daarin informatie en de voorwaarden voor het starten van een (v)so-afdeling.

Meer informatie over het starten van een (v)so-afdeling op basis van de wet Kwaliteit VSO: Informatiecentrum onderwijs (Ico), ico@ocwduo.nl
 

Gepubliceerd op: 19 november 2012
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

ABC van de CAO PO 2019-2020