Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Vo-scholen wijzigen bestemming buitenlandse schoolreis vanwege aanslagen of terreurdreiging

Vo-scholen wijzigen bestemming buitenlandse schoolreis vanwege aanslagen of terreurdreiging

Circa een kwart (24 procent) van de middelbare scholen die jaarlijks buitenlandse reizen voor leerlingen organiseren (83 procent organiseert deze reizen), heeft in de afgelopen twee jaar bestemmingen gewijzigd als gevolg van aanslagen of terreurdreiging. Omgerekend naar alle middelbare scholen is dat 19 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek & Advies onder 217 directeuren in het voortgezet onderwijs.

Geen Londen en Parijs
De meest genoemde bestemmingen die niet meer worden bezocht zijn Londen, Parijs en Berlijn. De meest genoemde ‘vervangende’ bestemmingen zijn Praag en (ook weer) Berlijn. Op twee derde (68 procent) van de middelbare scholen die jaarlijks buitenlandse reizen voor leerlingen organiseren, is er binnen de school discussie over de buitenlandse bestemmingen. Het meest wordt er gediscussieerd over het wijzigen van bestemmingen vanwege aanslagen/terreurdreiging (41 procent).

Niet meer mee
Op 52 procent van de scholen die jaarlijks buitenlandse reizen voor leerlingen organiseren, komt het voor dat leerlingen van hun ouders niet meer met school mee mogen naar een buitenlandse bestemming vanwege aanslagen of terreurdreiging. Meestal komt dat per school een enkele keer voor. In deze gevallen biedt de school een alternatief (thuisblijf)programma aan, accepteert/respecteert de school het niet-deelnemen of biedt de school leerlingen de mogelijkheid om te kiezen voor een andere bestemming.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 13 februari 2018

Doelgroep(en)

Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

CAO PO 2016-2017 salaristabellen