Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Voortbestaan kleine basisscholen bedreigd

Voortbestaan kleine basisscholen bedreigd

Een meerderheid van de 1.233 basisscholen in Nederland met minder dan honderd leerlingen heeft het leerlingaantal de afgelopen jaren flink zien teruglopen. Dat blijkt uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs, schrijft Metro. Deze scholen worden door de daling ernstig in hun voortbestaan bedreigd.

Van het aantal kleine basisscholen is 65 procent de afgelopen jaren behoorlijk gekrompen. In Drenthe en Limburg ligt dit percentage nog hoger. Daar kwam het aantal krimpscholen boven de 70 procent uit. In totaal zag meer dan de helft van alle 6720 basisscholen in Nederland het leerlingenaantal met meer dan 3 procent teruglopen. Alleen in Utrecht, Noord- en Zuid-Holland bleven de krimpcijfers onder het landelijk gemiddelde.

Verwacht wordt dat het aantal basisschoolleerlingen tot 2020 met honderdduizend zal afnemen. Het aantal scholen dat de deuren moest sluiten bleef tot nu toe beperkt: in 2012 gebeurde dat elf keer, in 2011 en 2010 sloten zeven scholen de deuren.

Gepubliceerd op: 15 augustus 2013
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

De jaartaak in het primair onderwijs (Nieuwe versie juni 2019)