Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Voorlichting leerplicht voor ouders via sociale media

Voorlichting leerplicht voor ouders via sociale media

Luxeverzuim komt steeds vaker voor: leerlingen die buiten de schoolvakanties zonder toestemming en uit eigen belang van ouders of kind niet in de klas zitten. Het aantal kinderen dat vorig jaar om ‘luxe redenen’ spijbelde, steeg met 10 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het ministerie van Onderwijs zet social media in om ouders te informeren.

“Mag ik mijn kind eerder van school halen zodat ik veel geld bespaar op mijn vliegtickets? Kan ik nog een dagje langer op de camping blijven om zwarte zaterdag in Frankrijk te vermijden?” Voorbeelden van vragen die ouders van schoolgaande kinderen vaak stellen aan de vooravond van de zomervakantie. En hoewel de Leerplichtwet dit niet toestaat, hielden vorig schooljaar bijna 6.500 ouders hun kinderen thuis of vertrokken zij eerder naar hun vakantieoord dan de officiële start van de vakantie.

Er wordt streng opgetreden tegen luxeverzuim. Bij deze vorm van verzuim kunnen ouders worden vervolgd en/ of een geldboete (die kan oplopen tot 3.900 euro). “Elk kind moet het schooljaar netjes afmaken. Ouders hebben daarin een belangrijke voorbeeldfunctie. We gaan ouders nog beter informeren over wat wel en niet is toegestaan”, aldus minister Van Bijsterveldt.

Vragen over luxeverzuim stellen kan via Twitter (#MinOCW) of via Facebook (www.facebook.com/ministerieocw). De informatielijn van de Rijksoverheid (0800-8051) staat ook voor vragen open.

De AVS organiseert maatwerktrainingen (incompany) sociale media. Meer informatie en inschrijven: www.avs.nl/pifo/socialemedia

Gepubliceerd op: 26 juni 2012
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Naar andere schooltijden, en dan? (Herziene versie september 2019)