Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Voor 1 oktober aanmelden voor innovatieprogramma aardgasvrije en frisse basisscholen

Voor 1 oktober aanmelden voor innovatieprogramma aardgasvrije en frisse basisscholen

Het innovatieprogramma ‘Aardgasvrije en frisse basisscholen’ van het ministerie van BZK is bedoeld om stappen te zetten op weg naar aardgasvrije basisscholen die bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. Een ander doel is een gezond binnenklimaat op scholen. Hiervoor is 5 miljoen euro beschikbaar.

Basisscholen, gemeenten en marktpartijen kunnen meedoen aan (tien) pilots om meer kennis te vergaren over het succesvol aardgasvrij en energiezuinig maken van scholen en het verbeteren van het binnenklimaat. De temperatuurbeheersing en de ventilatie zijn vaak een knelpunt. Schoolbesturen kunnen zich samen met gemeenten aanmelden tot 1 oktober 2018.

Voor de tien pilots is 3,5 miljoen euro beschikbaar. Dat is 350.000 euro per schoolgebouw. Daarnaast is er in totaal 1,5 miljoen euro beschikbaar voor begeleiding van de geselecteerde pilots en ontwerpvergoedingen voor deelnemende marktpartijen. De kenniscentra Platform31 en Ruimte-OK verzorgen in opdracht van het ministerie van BZK de uitvoering van het programma.

Het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving moet een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot met 49 procent in 2030. Hierbij gaat het om scholen, maar ook woningen, bedrijven en andere utiliteitsgebouwen.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 9 juli 2018

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

De jaartaak in het primair onderwijs (Nieuwe versie juni 2019)