Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Volledige decentralisatie van arbeidsvoorwaarden primair onderwijs

Volledige decentralisatie van arbeidsvoorwaarden primair onderwijs

Op 11 november 2013 hebben de vakbonden, de PO-Raad en staatssecretaris Dekker een overeenkomst getekend. Deze overeenkomst zorgt er voor dat de vakbonden en de PO-Raad met ingang van 1 januari 2014 niet alleen over de secundaire maar ook over de primaire arbeidsvoorwaarden kunnen onderhandelen. Dit wordt volledige decentralisatie van arbeidsvoorwaarden genoemd.

Onder de primaire arbeidsvoorwaarden valt het salaris, de bovenwettelijke uitkering bij werkloosheid en arbeidsongeschiktheid en de normjaartaak. Alle andere arbeidsvoorwaarden zijn de zogenaamde secundaire arbeidsvoorwaarden. Sinds 2006 maken de vakbonden en de PO-Raad hierover al afspraken. Daar komen nu de onderwerpen salaris, bovenwettelijke uitkeringen en de normjaartaak bij. Dit betekent dat er een betere afstemming kan plaatsvinden tussen de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. 
Kortom, dankzij de volledige decentralisatie kunnen de vakbonden en de PO-Raad vanaf 2014 in één cao afspraken maken over alle arbeidsvoorwaarden voor het personeel in primair onderwijs.

Gepubliceerd op: 14 november 2013
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.
Neem contact op met de AVS Helpdesk

Vermeld altijd uw lidmaatschapsnummer als u contact opneemt met de Helpdesk.

Leden van de AVS kunnen de Helpdesk bellen met uiteenlopende vragen over vakgerelateerde zaken. Iedere maand wordt één vraag beantwoord in Kader Primair.

Bereikbaarheid
De Helpdesk van de AVS is op de volgende dagen en tijdstippen bereikbaar voor leden:

Maandag:
13.00 - 16.30 uur.
Dinsdag tot en met vrijdag:
9.30 - 12.30 uur en 13.00 - 16.30 uur.

Telefoon: 030-2361010 of helpdesk@avs.nl

Verschenen in

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

De jaartaak in het primair onderwijs (Nieuwe versie juni 2019)