Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Vier miljoen voor nieuw onderwijsonderzoek

Vier miljoen voor nieuw onderwijsonderzoek

Games en animaties als onderwijsmiddelen, toetsen om teksten te leren, methoden voor begrijpend lezen, het sociale klimaat in de klas en de effectiviteit van onderwijsstelsels. Zes samen werkende teams van universitaire onderzoekers gaan deze onderwerpen in zes afzonderlijke projecten aanpakken. Zij kregen afgelopen februari geld van de Programmaraad voor het Onderwijs onderzoek (PROO), onderdeel van NWO.

In totaal is met de toekenning van het nieuwe onderwijsonderzoek een budget van bijna vier miljoen euro gemoeid. Onder de gehonoreerde onderzoeksprojecten bevindt zich bijvoorbeeld Yes Wii Can: de onderzoekers richten zich op zintuiglijk-motorische aspecten van leren met behulp van animaties op de basisschool. Het project heeft tot doel inzicht te krijgen in de cognitieve processen die ten grondslag liggen aan wiskunde, taal en wetenschappelijke concepten en levert nieuwe perspectieven voor de pedagogische wetenschappen (Erasmus Universiteit Rotterdam). Ook is er een onderzoek naar de ontwikkeling van en effectieve methoden voor de versterking van het begrijpend leren lezen. Weer een ander onderzoek draait om het sociale klimaat en de schoolse context bij de ontwikkeling van sociale competenties van kinderen in de laatste twee jaren van het basisonderwijs. De vraag is hoe het eerste het tweede beïnvloedt.

Meer informatie over de toekenningen: www.nwo.nl/proo

Gepubliceerd op: 3 maart 2011
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Zicht op pensioen (Herziene versie maart 2018)