Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Vertraagde bekostiging door verandering in betalingsverkeer

Vertraagde bekostiging door verandering in betalingsverkeer

Begin 2011 hebben enkele scholen niet op tijd hun bekostiging ontvangen. Een verandering in het betalingsverkeer was de oorzaak.

Na de invoering van de Single Euro Payment Area in april 2010, voeren banken incidenteel een naam-/nummercontrole uit. Zij controleren dan of de tenaamstelling van een instelling die geld moet ontvangen, bij een bank exact gelijk is aan de tenaamstelling die de betalende organisatie hanteert. Als die gegevens niet corresponderen stort de bank het geld terug naar de rekening van de betalende partij. Begin 2011 is dit enkele malen voorgekomen met vervelende gevolgen voor sommige scholen.

Als het nogmaals gebeurt kan een bestuur dit melden bij het Informatiecentrum onderwijs (Ico). DUO zorgt er dan voor dat het geld binnen een week alsnog naar de betrokken instelling(en) wordt overgemaakt en treft maatregelen om de problemen met de tenaamstelling op te lossen.

Gepubliceerd op: 3 maart 2011
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Op naar een integrale aanpak (Ontschotting in het sociale domein)