Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Tweede Kamer zet curriculumherziening door

Tweede Kamer zet curriculumherziening door

Een Kamermeerderheid wil door met de ontwikkeling van een eigentijds onderwijsaanbod in het basis- en voorgezet onderwijs. Dit is de uitkomst van het Algemeen Overleg van donderdag 20 april. De Kamerleden spraken met staatssecretaris Dekker (OCW) over de volgende stap naar een nieuw onderwijsaanbod, waarvoor de Coördinatiegroep een voorstel heeft ingediend. De Kamer stelt een aantal aanpassingen voor op dit plan. De Tweede Kamer heeft hiertoe een aantal moties aangenomen.

Als eerste stap wordt begonnen met Nederlands, rekenen en wiskunde, Engels, burgerschap, digitale geletterdheid en techniek. Voor deze onderdelen omschrijven ontwikkelteams, bestaande uit leraren en schoolleiders en met nauwe betrokkenheid van experts en vakverenigingen, zogenaamde bouwstenen. Deze dienen als basis voor de uiteindelijke eindtermen, kerndoelen en referentieniveaus. In 2018 wil de Tweede Kamer zich buigen over deze bouwstenen.

Daarnaast vraagt de Kamer om voor de overige leergebieden en vakken uit het voorstel, zoals mens en maatschappij met daarbij onder andere de vakken geschiedenis en maatschappijleer, eerst bij het onderwijsveld na te gaan of hiervoor nieuwe eindtermen, kerndoelen en referentieniveaus noodzakelijk zijn.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 21 april 2017

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Speciaal onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Naar andere schooltijden, en dan? (Herziene versie september 2018)