Home » Artikelen » Twee basisscholen winnaars TechniekTrofee

Twee basisscholen winnaars TechniekTrofee

RK Basisschool St. Trudo in Helmond en de Wethouder Luidensschool in Gouda zijn de winnaars van de TechniekTrofee 2016. Beide basisscholen ontvingen een cheque ter waarde van 2500 euro.

De Trudoschool won de TechniekTrofee Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2016 voor het beste voorbeeld van Wetenschap & Techniek op de basisschool. De Wethouder Luidensschool is de winnaar van de TechniekTrofee Inspiratieprijs 2016. Met hun ‘Verwonderlab’ middenin de school, waar leerlingen uit alle klassen hun vragen kunnen onderzoeken, verankert de school Wetenschap & Techniek in het lesaanbod. De St. Trudo krijgt een extra pluim van de jury omdat de techniekcoördinator niet alleen op haar eigen school, maar ook bij andere scholen leerkrachten inspireert tot het invoeren en geven van W&T-onderwijs.

Over TechniekTalent.nu
TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van technische sectoren in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Het heeft als doel om jongeren te enthousiasmeren voor de techniek om daarmee technisch talent te winnen voor de technische sectoren. Dit doet TechniekTalent.nu samen met schoolleiders, decanen, leraren én technische bedrijven. Door hen te inspireren, te adviseren en te faciliteren met kennis over integratie van techniek en technologie in het funderend onderwijs, en door de samenwerking tussen scholen en bedrijven te stimuleren.

Gepubliceerd op: 16 juni 2016

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

ABC van de CAO PO 2019-2020