Home » Artikelen » Tot 1 april aanvragen subsidie muziekonderwijs

Tot 1 april aanvragen subsidie muziekonderwijs

Met de subsidieregeling Impuls muziekonderwijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie kunnen scholen investeren in meer en beter muziekonderwijs op de basisschool. Het budget hiervoor is 5 miljoen euro, genoeg voor zo’n 300 scholen. Schoolbesturen kunnen tot 1 april een aanvraag indienen.

Alle scholen in het primair onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs kunnen subsidie aanvragen bij het Fonds Cultuurparticipatie. De hoogte van de subsidie ligt tussen de 10.000 en 20.000 euro, afhankelijk van het aantal leerlingen.

Cultuureducatie met Kwaliteit
Om de kwaliteit van het cultuuronderwijs op basisscholen te verbeteren werken scholen en culturele instellingen sinds 2013 samen aan het landelijke programma Cultuureducatie met Kwaliteit. De Impuls muziekonderwijs is onderdeel van dit programma en sluit aan bij Méér Muziek in de Klas: de beweging waarbinnen publieke en private partijen zich de komende vijf jaar gezamenlijk inzetten voor structureel muziekonderwijs op de basisschool. Op schoolniveau organiseert de Stichting Méér Muziek in de Klas met AVROTROS een muzikale wedstrijd tussen basisschoolgroepen. De Lang Leve de Muziek Show wordt iedere zaterdag uitgezonden op NPO Zapp op 3 om 19:25 uur.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 16 oktober 2017

Verschenen in

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Speciaal onderwijs

 

Deel dit artikel

Goed onderwijs, goede MR (8e herziene uitgave september 2019)