Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » ​Tablets voor personeel belastingvrij

​Tablets voor personeel belastingvrij

Werkgevers hoeven per 1 januari 2015 geen belasting meer te betalen over het verstrekken van tablets aan personeel. Dit staat in een brief die Eric Wiebes, staatssecretaris van Financiën, begin juli aan de Tweede Kamer stuurde.
 
In de brief kondigt hij aan dat het zogenaamde ‘noodzakelijkheidscriterium’ in de werkkostenregeling wordt verruimd. Het noodzakelijkheidscriterium is een open norm die ervan uitgaat dat hetgeen een werkgever in het kader van zijn bedrijfsvoering aan voorzieningen noodzakelijk acht, aan de werknemer kan worden verstrekt zonder fiscaal rekening te hoeven houden met het privévoordeel van de werknemer. Met de aangepaste werkkostenregeling krijgen scholen meer ruimte om ict in te zetten in het onderwijs.
 
De staatssecretaris meldt dat de wijzigingen in de werkkostenregeling budget-neutraal worden ingevoerd. Dit heeft wel tot gevolg dat de vrije ruimte wordt verlaagd van 1,5 naar 1,2 procent.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 17 september 2014
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Naar andere schooltijden, en dan? (Herziene versie september 2019)