Home » Artikelen » Subsidie voor loopbaanscans en employabilitytrainingen in het vo

Subsidie voor loopbaanscans en employabilitytrainingen in het vo

Vo-schoolbesturen kunnen tot april 2017 50 procent subsidie aanvragen voor loopbaanscans en employabilitytrainingen. Om knelpunten op de arbeidsmarkt van het vo op te lossen, hebben sociale partners een sectorplan ‘Voortgezet Werkvermogen’ voor het vo opgesteld.

De nadruk in het Sectorplan-VO ligt op het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van werknemers in het vo. Onder het motto ‘Samen voor Voortgezet Werkvermogen’ zijn er diverse maatregelen in het plan opgenomen om dit te bereiken. Het ministerie van SZW biedt cofinanciering voor de activiteiten uit dit sectorplan.

Schoolbesturen kunnen 50 procent subsidie aanvragen voor een loopbaanscan, een vervolginterventie of een employabilitytraining. De loopbaanscan is gericht op bijvoorbeeld motivatie, vitaliteit, competenties, werkdruk, loopbaan of vertrek. Bij een vervolginterventie, als vervolg op de loopbaanscan, valt te denken aan een opleiding of een coachingstraject. Een employabilitytraining is bedoeld voor met ontslag bedreigde medewerkers om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.
 

Downloads en links
Gepubliceerd op: 16 november 2015

Doelgroep(en)

Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

ABC van de CAO PO 2019-2020