Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Subsidie voor snelle internetverbinding

Subsidie voor snelle internetverbinding

Scholen in het primair en voortgezet onderwijs met een langzame internetverbinding kunnen subsidie aanvragen voor de aanleg van een snelle, toekomstbestendige internetverbinding. Na aftrek van een eigen bijdrage van €2.500 vergoedt de overheid de helft van de aanlegkosten. Op de website van DUS-I is meer informatie te vinden.

Met de regeling ‘toekomstvast internet po en vo’ kunnen scholen met een trage internetverbinding een vergoeding aanvragen voor de aanleg ‘tot aan de voordeur’ van een betere, toekomstvaste internetverbinding. Tot en met 31 oktober 2019 kan subsidie worden aangevraagd voor de aanleg van een kabel- of glasvezelverbinding. Deze moet minimaal 500 mbps download- en 40 mbps uploadsnelheid kunnen bereiken. De regeling geldt voor scholen die nu nog gebruik maken van een koperverbinding.

De overheid vergoedt bij een offertebedrag tot 15.000 euro, de helft van de kosten, minus een drempelbedrag van 2.500 euro. Bij een hoger offertebedrag wordt 60 procent van de aanlegkosten vergoed.

Het is ook mogelijk met een school die in de buurt ligt samen een aanvraag in te dienen. Dan is een extra vergoeding beschikbaar.
 
Advies bij inkoop ICT
De onlangs opgerichte aanbestedingsadviesraad kan scholen helpen bij de inkoop van ICT voor de school. Zij geven onafhankelijk en gratis advies bij het aankooptraject.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 26 november 2018

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

De jaartaak in het primair onderwijs (Nieuwe versie juni 2019)