Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Steeds minder zwakke vo-scholen, in po stabiel

Steeds minder zwakke vo-scholen, in po stabiel

Het aantal zwakke afdelingen in het voortgezet onderwijs is het afgelopen schooljaar afgenomen van 7,0 naar 4,4 procent. In het basisonderwijs, waar de sterke verbetering zich al eerder inzette, is per 1 september 2015 een stabiel beeld te zien. In het speciaal basisonderwijs en het (voortgezet) speciaal onderwijs (v)so is een lichte teruggang te zien van het aantal scholen met een basisarrangement.

In het vo is sinds 1 september 2011 een stijgende lijn te zien van het aantal voldoende afdelingen (met een basisarrangement). In 2011 was dit nog 88,9 procent, in 2015 is dit gestegen tot 95,2 procent. Het aantal zeer zwakke vo-scholen is in vier jaar tijd gedaald van 0,9 naar 0,4 procent.

In het basisonderwijsis per 1 september 2015 een stabiel beeld te zien. 97,9 procent van de scholen voldeed aan de normen van de inspectie, 0,1 procentpunt meer dan een jaar eerder. Het aantal zeer zwakke scholen ligt sinds 2012 op 0,2 procent.
In het speciaal basisonderwijs (sbao) en het (voortgezet) speciaal onderwijs (v)so is een lichte teruggang te zien van het aantal scholen met een basisarrangement. In het sbao daalde het 0,4 procentpunt tot 97,9 procent, in het (v)so 0,9 procentpunt tot 94,2 procent. De spectaculaire verbetering van de afgelopen jaren is hiermee voorbij.
 

Downloads en links
Gepubliceerd op: 27 november 2015

Verschenen in

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Speciaal onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Op naar een integrale aanpak (Ontschotting in het sociale domein)