Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Stakende leraren op 30 mei bijeen in Deventer

Stakende leraren op 30 mei bijeen in Deventer

Op woensdag 30 mei staken duizenden leraren en ander onderwijspersoneel uit het primair onderwijs in de provincies Gelderland en Overijssel. Op de Beestenmarkt in Deventer wordt een actiebijeenkomst gehouden.
 
Het PO-Front organiseert de estafettestaking omdat de kwaliteit van het onderwijs zwaar onder druk staat door het stijgende lerarentekort. Het kabinet moet meer geld investeren in de lerarensalarissen. Ondanks acties sinds voorjaar 2017 is deze noodzaak nog altijd zeer actueel: nog steeds geldt #POcodeRood.

De partijen van het PO-Front voeren samen actie voor minder werkdruk en eerlijk salaris. Beter salaris is broodnodig om bestaande leerkrachten te behouden en nieuwe aan te trekken. PO-Front eist hier 900 miljoen euro voor, in plaats van de 270 miljoen euro die het kabinet hiervoor overheeft.

De AVS roept de schoolleiders op te leerkrachten te steunen. De AVS heeft een claim ingediend bij de minister die meer omvat: salarisverbetering voor de héle po-sector, een evenwichtig functiehuis, voldoende ondersteunende functies, innovatieruimte en betere bekostig gebouwen en leermiddelen. In de bijlage een poster die kan worden opgehangen in de school.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 17 mei 2018

Verschenen in

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Goed onderwijs, goede MR (8e herziene uitgave september 2019)