Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Staatssecretaris steunt plan voor coöperatie scholen niet

Staatssecretaris steunt plan voor coöperatie scholen niet

De staatssecretaris van Onderwijs, Sander Dekker, vindt dat kleine scholen die met sluiting worden bedreigd, moeten samenwerken met andere scholen uit de regio. Een coöperatie met een school uit een heel ander deel van het land, vindt hij geen goed plan.

Een aantal scholen stelt een experiment met een coöperatieconstructie voor. Vier scholen uit vier verschillende provincies willen één bestuur vormen, zodat de scholen aan de eis van minimaal tweehonderd leerlingen kunnen voldoen. Op die manier kunnen scholen in kleine dorpen behouden blijven. De samenwerking zou in deze coöperatie vorm krijgen met behulp van onder andere e-learning.
Jan Schuurman Hess (PvdA) uit het Zeeuwse dorpje Kats is de initiatiefnemer van het plan, hij heeft hierover een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer. In de petitie staat onder andere dat ouders, andere dorpsbewoners en leraren verantwoordelijk moeten worden voor kleine scholen. Schuurman Hess wil met zijn petitie de Tweede Kamer en de staatssecretaris duidelijk maken dat kleine basisscholen in plattelandsdorpen kunnen worden gered. Het plan om kleine basisscholen te redden door ze te laten samenwerken in bovenregionale coöperaties, krijgt steun van onder anderen VVD’er Hans Wiegel en Felix Rottenberg (PvdA).

Gepubliceerd op: 4 februari 2014
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

De jaartaak in het primair onderwijs (Nieuwe versie juni 2019)