Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Schorsing, financiering vluchtelingenonderwijs, gescheiden ouders, loonsverhoging en museumeducatie
AVS in de pers

Schorsing, financiering vluchtelingenonderwijs, gescheiden ouders, loonsverhoging en museumeducatie

Jos Clout, lid van de AVS ledenraad en directeur van brede school Zonnewijzer in Roermond was op 10 januari te horen op L1 Radio over het schorsen en verwijderen van leerlingen in het basisonderwijs, naar aanleiding van cijfers die de inspectie over deze sector voor het eerst naar bracht.
Over de financiering van vluchtelingenonderwijs kwam AVS-voorzitter Petra van Haren aan het woord op 11 januari bij BNR Nieuwsradio. Als een school minder dan vier kinderen opvangt, krijgt het geen extra ondersteuning of financiële middelen. Het probleem speelt vooral bij kleinere scholen die geen expertise hebben in het opvangen van deze kinderen. Een oplossing kan zijn het plaatsen in grotere groepen, clusters. Van Haren: “Als je vier leerlingen of meer hebt, is er wel degelijk sprake van extra aanvullende bekostiging. Bij minder dan vier kunnen scholen een beroep doen op het Landelijk Netwerk voor Onderwijsondersteuning, die geven begeleiding en lesmaterialen. Maar ga vooral ook in de buurt kijken. Zijn er andere scholen die eenzelfde probleem hebben? Ga met je gemeente en je bestuur praten. Alleen door samen te werken kun je het juiste onderwijs en de juiste opvang bieden.”
In het Algemeen Dagblad van 13 januari stond een artikel met onder andere de AVS-voorzitter over het omgaan met ruziënde gescheiden ouders bij bijvoorbeeld ouderavonden of informatieverstrekking. “Scholen staan voortdurend voor dilemma’s.” In het AD van 25 januari meldt Van Haren dat bij de onderhandelingen in het onderwijs nog steeds wordt gesproken over een loonsverhoging, ondanks de stijging van de pensioenpremies. “Het kan niet zo zijn dat bij elk nieuw probleem een akkoord wordt opengebroken.”
Van Haren werd in de januari-editie van het magazine Musea Meer dan Waard geïnterviewd over de samenwerking tussen scholen en musea, die in de lift zit. Van Haren was juryvoorzitter van de Museumeducatieprijs 2015, die gewonnen werd door het project Elke dag Kunst van het Kröller-Müller Museum (zie Kader Primair 3, november 2015).

Gepubliceerd op: 10 februari 2016

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Jaargids PO (2018-2019) (Met agenda en professionaliseringsaanbod)