Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Scholieren dupe door fout Cito

Scholieren dupe door fout Cito

Ruim 85.000 eindexamenleerlingen havo en vwo moeten door een fout van Cito een deel van het landelijke schoolexamen Engels opnieuw afleggen. Dat meldt De Telegraaf.

De toetsontwikkelaar had de pauzes tussen de vragen bij kijk- en luistertoetsen Engels voor havo en vwo per ongeluk te kort gemaakt, waardoor de leerlingen onvoldoende tijd kregen om de vragen te lezen. Het betrof het videodeel van de toets havo Engels en het audiodeel van de toets vwo Engels. De fout gold voor zowel de reguliere versie als de versie voor dyslectische leerlingen. Remco Barendregt, voorzitter van scholierenorganisatie LAKS: “Dit is verschrikkelijk voor de getroffen scholieren, want het cijfer van deze landelijke toets weegt mee voor het uiteindelijke eindexamencijfer.”

Cito biedt de scholen een herkansingstoets aan. Leerlingen kunnen deze onderdelen op maandag 17 maart opnieuw maken. Omdat het gaat om een schoolexamen, beslissen scholen zelf hoe zij de fout oplossen. Scholierenorganisatie LAKS stelt dat de leerlingen door de fout zijn gedupeerd. De aangeboden herkansing valt midden in een tentamenperiode. “Dit zorgt voor veel extra stress.”
 

Gepubliceerd op: 11 februari 2014
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Doelgroep(en)

Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Integrale Kindcentra, handboek voor directeuren en bestuurders